Profesor constănțean premiat de Academia Română

461
2
Profesor constănțean premiat de Academia Română - profesorconstantean-1416756167.jpg

Articole recomandate

La decizia Secției de Științe Istorie și Arheologie a Academiei Române, al cărui membru de onoare este și M.S. Regele Mihai, va fi premiat anul acesta, și tânărul (27 de ani) istoric și cercetător constănțean Costel Coroban. Premiul i se acordă pentru activitatea de cercetare din anul 2012, încununată cu pu-blicarea unei lucrări despre aventura Spitalelor Femeilor Scoțiene în România anilor 1916-1917, cu o prefață de E.S. Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii la București, în care sunt înfățișate detalii inedite cu privire la desfășurarea Primului Război Mondial inclusiv în Dobrogea.

În prezent, acesta predă la liceul Cambridge School din Constanța și este cercetător și doctorand la Universitatea Valahia din Târgoviște, sub îndrumarea prof. univ. dr. Silviu Miloiu și a prof. univ. dr. Jon Vioar Sigurosson, de la Universitatea din Oslo, unde cercetează o temă referitoare la ideologia puterii în cadrul civili-zației vikingilor.

Pasiunea pentru istorie universală, în care se încadrează această temă din urmă, nu îl împiedică pe acesta să parcurgă în paralel și un doctorat în filologie engleză la Universitatea "Ovidius" din Constanța, unde, sub îndrumarea prof. univ. dr. Adina Ciugureanu acesta încearcă să analizeze discursul infirmierelor și doctorițelor scoțiene care au călătorit prin România în perioada Primului Război Mondial.

Tânărul precizează că este deosebit de onorat de premiul acordat de Academie și că nu se aștepta la răsplătirea eforturilor sale într-un mod atât de onorant. Acesta adaugă că pasiunea pentru cercetare l-ar îndemna să își continue cariera în cadrul unei universități, însă dragostea ce o poartă pentru elevii săi îl face să amâne trecerea în această etapă, deși premiile obținute îl recomandă. În anul 2012, acesta a mai obținut premiul A. D. Xenopol acordat de Fundația Culturală Magazin Istoric și locul al III-lea în cadrul Premiilor Cercetătorul Anului 2012 acordat de Arhivele Naționale ale României. 

Comentează știrea

admirator
24 noiembrie 2014
felicitari!

numai de bine!

profesor
25 noiembrie 2014
bravo!

Bravo pentru dl. profesor! si bravo pentru ziar care promoveaza exemplele pozitive din invatamantul constantean.

Articole pe aceeași temă

Joi, 24 Aprilie 2014
Stire din Cultură-Educație : Alegeri la Academia Română
Pagina a fost generata in 1.9105 secunde