Probleme la plata orelor de dirigenție. Sindicatele din învățământ cer Ministerului Educației să se implice

954
Probleme la plata orelor de dirigenție. Sindicatele din învățământ cer Ministerului Educației să se implice - problemelaplata-1571603026.jpg

Articole de la același autor

Dupa prima lună de școală, au apărut primele probleme la plata salariilor. În mai multe școli au fost sesizate situații în care diriginții nu au luat toți banii care li se cuveneau. De vină ar fi sistemul informatic, unde se pare că au fost omise cazurile pentru cadrele didactice plătite cu ora.


Sindicatul Liber al Salariaților din Învățământul Preuniversitar Constanța a anunțat că deja au fost făcute demersuri pentru a fi reglementată situația. "Federația Sindicatelor Libere din Învățământ solicită Ministerului Educației Naționale să intervină pentru ca personalul didactic încadrat în plată cu ora să beneficieze de drepturile salariale cuvenite pentru prestarea activității de dirigenție, conform prevederilor legale", precizează reprezentanții SLSIP.


Potrivit acestora, problemele au apărut la plata majorării de 10% a salariului de bază, cuvenită cadrelor didactice care îndeplinesc funcția de diriginte și care își desfășoară activitatea în temeiul unor contracte individuale de muncă cu timp parțial, încheiate pe durată determinată. Problemele sunt generate de faptul că aplicația Edusal nu permite acordarea acestei majorări cadrelor didactice respective.


Practic, unitățile de învățământ se află în imposibilitatea efectivă de a plăti dreptul salarial, încălcând astfel prevederile Normelor metodologice privind salarizarea prin plata cu ora pentru personalul didactic de predare, de conducere, de îndrumare și control, precum și pentru cadrele didactice metodiste din unitățile de învățământ preuniversitar de stat și unitățile conexe. Conform legilor în vigoare, pentru activitatea de dirigenție efectuată de personalul didactic de predare angajat cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată sau determinată cu normă întreagă sau cu timp parțial, cu cel puțin jumătate de normă de bază, în una sau mai multe școli, majorarea corespunzătoare se calculează la nivelul prevăzut pentru norma întreagă, la unitatea unde efectuează activitatea de dirigenție.


"În acest context, se impune cu celeritate, conform atribuțiilor ce îi revin, pentru a impune respectarea legislației în vigoare, precum și pentru a identifica și a asigura implementarea unor soluții tehnice de actualizare a aplicației Edusal, astfel încât personalul didactic încadrat în plată cu ora să beneficieze de dreoturile salariale cuvenite pentru prestarea activității de dirigenție conform prevederilor legale", solicită sindicatele din învățământ Ministerului Educației.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4709 secunde