Părinții, invitați să-și exprime părerea despre schimbările din învățământ

Pro sau contra. Fără manuale tipărite la clasele primare?

401
2
Pro sau contra. Fără manuale tipărite la clasele primare? - fotofondmanuale-1510501120.jpg

Articole de la același autor

În vremuri în care ne plângem că elevii nu mai citesc, copiii stau toată ziua pe laptop, tabletă sau telefon, ministrul Educației ia în considerare varianta de a renunța la cărțile de manuale și de a le trimite lecțiile școlarilor direct pe suport electronic. 


Încă de la începutul anului școlar, Liviu Pop a pomenit de posibilitatea ca manualele să nu mai fie printate pe hârtie, ci transmise elevilor în format electronic. Ulterior, la mijlocul lunii octombrie, a venit cu o nouă propunere: introducerea în școli a tuturor celor trei forme ale manualelor. 


"Avem forma letrică, asigurată doar dacă se dorește acest lucru de către elev, părinte sau profesor, dar avem și forma virtuală, și cea electronică. Copiii vor avea la dispoziție manualele virtuale și cele electronice, așa că probabil nu va mai fi necesară și forma letrică", este de părere ministrul Pop. 


"Este necesar să existe manuale tipărite?" 


De altfel, Ministerul Educației a lansat, zilele trecute, o consultare privind tipărirea manualelor școlare pentru diferite discipline din planurile - cadru aferente învățământului primar și gimnazial. Consultarea se adresează exclusiv elevilor, părinților și cadrelor didactice din învățământul primar și gimnazial. 


Prima întrebare este "Din punctul dumneavoastră de vedere, este necesar să existe manuale tipărite în învățământul primar?". Există trei variante de răspuns, cu două răspunsuri afirmative, "Da, pentru toate disciplinele din planul de învățământ" sau "Da, doar pentru anumite discipline", și un răspuns negativ - "Nu, nu este necesar pentru nicio disciplină". 


Completați chestionarul! 


Următoarele două întrebări solicită informații despre cei care completează chestionarul, dacă este elev, părinte sau profesor, și dacă este dintr-o școală din mediul rural sau urban. Iar ultima întrebare cere celui intervievat să spună pentru care dintre disciplinele din listă nu este necesar să existe manuale tipărite în învățământul primar. 


Lista cuprinde disciplinele comunicare în limba română/limba și literatura română, limbi moderne, matematică și explorarea mediului/matematică, științe ale naturii, istorie, geografie, educație civică, religie, educație fizică, joc și mișcare, arte vizuale și abilități practice, dezvoltare personală, comunicare în limba română/limba și literatura română pentru elevii din școlile și secțiile cu predare în limbile minorităților și comunicare în limba maternă/limba și literatura maternă pentru minorități. 


Nu ratați ocazia de a vă spune părerea despre manualele tipărite. Mâine este ultima zi în care mai puteți completa chestionarul. Îl găsiți la adresa https://www.surveymonkey.com/r/manuale_tiparite. Numai exprimându-vă opinia vă asigurați că vocile celor implicați direct în sistemul de învățământ vor putea ajunge la cei din fotoliile ministeriale și ar putea influența luarea unei decizii în ce privește manualele.


Comentează știrea

mimi
13 noiembrie 2017
manual

degeaba intrebati si faceti sondaje ca tot cum vreti faceti,invatamantul in romania si altele au ajuns mai rau decat in alte tari,mai ramane sa ne vindem cu totul

Liviu
14 noiembrie 2017
Subiect care nu ar trebui sa existe

Lectura nu ar trebui sa dispară niciodată.cititul unei cărți în format clasic este ceea ce dezvolta imaginația,ești concentrat la acea bucata de hârtie și aprofundezi Intr adevăr subiectul

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.701 secunde