Prin ce pățanii trec săptămâna aceasta "Fata babei și fata moșneagului"

190
Prin ce pățanii trec săptămâna aceasta

Articole de la același autor

Teatrul de Copii și Tineret "Căluțul de mare" își așteaptă spectatorii mâine, 19 septembrie, începând cu ora 10.30, la o nouă reîntâlnire cu "Fata babei și fata moșneagului", după Ion Creangă.

Regia și scenariul acestei piese sunt semnate de Daniel Stanciu, scenografia de Delia Cornelia Ioaniu și muzica de Dan Bălan. Acest spectacol se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între trei și zece ani.

"Fata babei și fata moșneagului" este un basm scris de Ion Creangă și publicat în anul 1877. În ultimele decenii, teatre de păpuși din întreaga țară au montat piesa pentru cei mici, de fiecare dată cu succes.

Basmul aduce în prim plan un moș și o babă care aveau două fete: una cuminte, a moșneagului și alta obraznică și arțăgoasă, a babei. Într-o zi, fata blândă a plecat în lume să își încerce norocul. Pe drum s-a întâlnit cu o fântână pe care a reparat-o, o cățelușă pe care a bandajat-o la lăbuță și un păr pe care l-a curățat de viermi.

Apoi, ea a ajuns la Sfânta Duminică, pentru care a muncit și astfel a putut să își aleagă un cufăr drept recunoștință. Ea l-a ales pe cel mai mic și a plecat acasă. Pe drum, părul i-a oferit pere proaspete, fântâna apă limpede și cățelușa niște mărgele. Ajunsă la casa părintească, fata moșului a deschis micuțul cufăr, unde a găsit bani și bogății.

Invidioasă pe succesul ei, fata obraznică a babei a plecat și ea pe același drum. S-a întâlnit cu fântâna, cu cățelușa și cu părul, dar nu le-a ajutat. Ajunsă și ea la Sfânta Duminică, a muncit foarte puțin, dar a luat și ea un cufăr, unul nu micuț, ci foarte mare, pe care s-a chinuit să îl târască până acasă. Ajunsă și ea la casa părintească, și-a deschis cufărul și din el au sărit fel de fel de lighioane care au înghițit-o și pe ea, și pe babă.

Prețul unui bilet este de 3 lei pentru copii și 12 lei pentru adulți. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4153 secunde