Primul decan al Universității Maritime și-a donat colecția de cărți

471

Articole de la același autor

Universitatea Maritimă din Constanța (UMC) a primit, de curând, o donație de 190 volume de carte din colecția particulară a lui Nicolae Romulus Moise, primul decan al Facultății de Navigație și Transport Naval.

Potrivit reprezentanților instituției de învățământ, pentru a atrage atenția asupra acestei donații deosebit de valoroase, atât din punct de vedere științific, cât și emoțional, fiind vorba de unul dintre profesorii fondatori ai fostului Institut de Marină Civilă, conducerea universității a decis să expună colecția spre consultare studenților, cadrelor didactice și publicului la sediul universității.

Personalitate complexă, Nicolae Moise are o activitate profesională impresionantă: ofițer maritim, director al flotei maritime comerciale române, unde s-a dovedit un manager de excepție, expert în domeniul relațiilor tehnico-economice maritime internaționale, director de agenție maritimă etc.

De asemenea, el este autorul monografiei autobiografice "O jumătate de veac în marină", dar și al volumelor "În căutarea destinului", "Speranțe înecate în vâltoarea tranziției" și "Tăcutul sfârșit al flotei comerciale române".

Donația de carte este alcătuită din tratate și studii științifice, enciclopedii, manuale de referință pentru ofițerii din marina civilă, cum ar fi "Teoria și tehnica transportului maritim", "Motoare navale", cărți de Drept maritim și Legislație în limbile română, engleză, franceză, dicționare explicative de termeni specifici din chartering sau shipping, dar și alte lucrări care abordează tematica "mare", "marinari" , "navigație" din perspectivă istorică, economică sau chiar literară.

"Suntem convinși că aceste volume vor îmbogăți semnificativ patrimoniul bibliotecii universitare, colecția sa permanentă, cartea fiind, încă, cel mai important instrument de cunoaștere. Mai mult decât atât, gestul domnului profesor Nicolae Moise, care se desparte de o colecție adunată de-a lungul timpului pentru a le dărui tinerilor bucuria de a descoperi noi valențe ale meseriei pentru care se pregătesc, vine să sublinieze încă o dată legătura strânsă, peste ani, între universitate și cadrele sale didactice", au declarat reprezentanții UMC.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9302 secunde