Primii directori ajunși în fotolii pe bază de concurs. Luptă strânsă pentru șefia Palatului Copiilor

3588
17
Primii directori ajunși în fotolii pe bază de concurs. Luptă strânsă pentru șefia Palatului Copiilor - fondprimiidirectori-1476630545.jpg

Articole de la același autor

De astăzi și până pe 17 noiembrie, la Școala Gimnazială nr. 6 "Nicolae Titulescu" se va petrece un adevărat… pelerinaj al celor mai bune cadre didactice din învățământul constănțean care doresc să-și asume responsabilitatea managementului educațional la vârful unităților școlare. 


Dacă ceilalți candidați programați astăzi nu au competitor, în schimb, pentru conducerea Palatului Copiilor din Constanța există trei "rivali", pe ambele funcții, de director și director adjunct, în persoana profesorilor Cristina Barabaș (47,5 puncte la proba scrisă, care acti-vează la Cercul de Studii Europene), Roxana Mitan (46,25, actualul director adjunct) și Cosmin Badea (43,75, actual director). 


Evident că cele două probe de astăzi, pe marginea CV-ului și a planului managerial, vor "atârna" mult mai greu decât scrisul, iar din comisia de examinare vor face parte prof. Ilhan Mustafa și prof. Marilena Luciu (Medgidia), inspector Alina Nițu, Lucica Ene (expert ARACIP) și un reprezentant al Ministerului Educației, în persoana consilierului Megdonia Păunescu. 


Tot astăzi, vor mai fi evaluați prof. Cătălin Agafiței (Școala Gimnazială nr. 3 "Ciprian Porumbescu"), prof. Ana Maria Brăteanu (Grădinița nr. 57), prof. Anca Chichifoi (Școala Gimnazială "Mircea Dragomi-rescu" Medgidia), Ionuț Deli-Iorga (Clubul Sportiv Școlar Medgidia), prof. Laurenția Diaconu și prof. Gina Tone (Liceul Teoretic "Emil Palade") și prof. Rodica Vasilescu (Colegiul "Nicolae Titulescu" Medgidia). 


Diferența față de concursurile anterioare 


Prof. Ioana Matei, directorul Școlii Gimnaziale nr. 23 "Constantin Brâncoveanu", a mai susținut, anterior, de două ori concursul pentru ocuparea funcției de director și ne povestea că, spre deosebire de actuala variantă, atunci proba scrisă se susținea strict din legislație și management, iar cel mai important i se pare dânsei că la concurs nu te puteai prezenta fără acordul consiliului profesoral și al consiliului de administrație. 


"Acum, există riscul ca, în cazul în care candidatul reușește să promoveze concursul la o unitate de învățământ alta decât cea unde are ore, să se trezească de fapt că nu este agreat de consiliul profesoral, de două treimi din acesta. Și atunci când erau numiți cu detașare directorii, șefii ISJ Constanța luau legătura cu consiliul profesoral, erau con-sultați oamenii", a mai spus prof. Matei, adăugând că, în anii trecuți, comisia era formată din inspectorii de management, obligatoriu observator un părinte și reprezentantul sindicatului. "Nu erau colegi în comisie, pentru că deja înainte de a candida obțineam avizul lor", a explicat prof. Ioana Matei. 


O altă problemă sesizată de mai multe cadre didactice, respectiv cele care se văd în… pericol de a elibera catedrele pentru care au dat concurs de suplinire, este încotro o vor apuca din cel de-al doilea semestru? Vom reveni asupra acestui subiect. 


Comentează știrea

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
critici dure
17 octombrie 2016
ptr NITU ALINA

Va vine sa credeti? inca NITU ALINA este prin comisii aleasa de bucovala. a fost criticata dur de o profesoara care zicea ca nitu alina ar fi fraudat si a elaborat fisa de gradatie pe 2016 adaugand la criteriul olimpiadelor si concursurilor pentru elevi un punctaj pentru profesorii participanti la comisiile de acest gen in care este si ea acum. adica punctaje pe care le puteau obtine numai profesorii si inspectorii agreati de bucovala. acea profesoata le cerea sa-si dea demisia iar ei continua sa se mai bage inca in comisii. va pregatiti oamenii pentru alte punctaje la gradatia din iarna? nitu alina nu cunoaste limba romana, nu are logica, a interpretat gresit fisa de gradatie data de minister, este incredibil ce fac cei de la ISJ.

COMISIA DE ETICA
17 octombrie 2016
AVETI O ASTFEL DE COMISIE IN ISJ C-TA?

A veti comisii de etica in care cereti discutarea inspectorilor si a directorilor care incalca legea...e foarte simplu!...voi puteti decide daca a gresit, cereti sa se dea pubilc ce masuri s-au luat...intrebati sindicatul ce-a facut si ce face daca intr-adevar au falsificat fisa de gradatie...cereti-le public sa iasa si sa raspunda pentru faptele lor ca astia au pielea tabacita si obrazul gros ca de porc cand e vorba sa puna puncte prin vrei fisa de evaluare care sa favorizeze oamenii lor. mai aveti si colegiul de etica de pe langa ISJ . PRESA SA CEARA FISA DE EVALUARE si s-o analizeze expertii in management educational care nu au functii prin isj dar cunosc bine limba romana.

Presa sa intervina
17 octombrie 2016
adevar sau minciuna...

vrem si noi sa fie data publicitatii fisa de gradatie elaborata de minister si sa vedem si noi daca e adevarat ca nitu alina si bucovala au semnat pe acea fisa si au inserat la criteriul concursuri/olimpiade ptr elevi, puncte ptr directorii si inspectorii care au facut parte din comisiile de BAC, examene de titularizare, examene nationale, pentru ca este foarte grav daca se tolereaza astfel de incalcari ale ordinului de ministru. faceti publice acele fise de gradatie: cea de la minister si cea elaborata de nitu si semnata de bucovala!

incredibil
17 octombrie 2016
si de ce nu s-a spus asta pana acum?

decei cu asta se ocupa astia de la inspectorat? si noi abia acum aflam? si sindicatul ce-a facut?

lupu-si schimba parul dar naravul ba!
17 octombrie 2016
demascati-i

sa raspunda consilierul de imagine, sa iasa si sa ne spuna daca e asa sau nu!

VULPEA SI ARICIUL
17 octombrie 2016
prea multe vulpi in ISJ si prea putini arici

vulpile sunt grabite sa obtina foloase nemeritate prin orice mijloace pe cand ariciul, rabdator se multumeste sa-si traiasca viata calm si intelept. vulpile din isj inventeaza cum sa mai faca niste bani, vor functii prin frauda, vor indemnizatii din functii obtinute pe pe baza de relatii/prietenii si asemanari de opinii gresite, aroganta nemasurata!!....sau BOUL SI VITELUL......TRIST ISJ TRIST! ASTA-I CALITATEA INVATAMANTULUI DIN C-TA ? adica voi oameni de proasta calitate, adica voi niste imorali...penali...

invatamantul din constanta
17 octombrie 2016
calitatea invatamantului pe mana unor imorali

mai oameni buni de asta la examenul de bacalaureat noi c-ta obtinem un procent doar de 40-50% de promovabilitate? moldovenii n-au locuri de munca, au zona cea mai saraca dar la BAC au promovabilitate. cum e asta? c-ta are nivel de trai ridicat dar la bac suntem codasii romaniei? ce fac d-le bucovala, niti si codreanu? toate trei sunt de matematica si inca n-au inteles de ce suntem totusi slabi la examenul de bac la matematica, corigenti pe capete, repetenti din cauza matematicii, d-lor poate gasiti toate trei o solutie ptr copiii nostri. ca v-ati priceput sa gasiti o suolutie sa fiti toate trei generale . colege de birou ati gasit modalitatea sa mergeti de mana si generale la isj, ia gasiti metoda buna sa avem si promovabilitate la bacalaureat la mate!!!!!

Pruna
17 octombrie 2016
anonimat

Acuzatii grave!!! dar ne asumate, caci e mai comod sa te ascunzi in anonimat! Aveti curaj sa scrieri caci nimeni nu stie cine sunteti, dar aveti curajul sa spuneti cu gura deschisa aceste lucruri, in aceasta forma? R U S I N I C A!!!

Popescu
17 octombrie 2016
Ene Lucica

Ce dracu cauta Lucica Ene ,o pensionara de 3 ani????? Chiar nu era nici un expert aracip din randul cadrelor active ? Ne facem de ras! A fost data afara din functia de director cu cativa ani inainte de pensionare Doamna inspector Dragomir stie mai mult doar a fost adjuncta lui Ene

ptr d-na/d-l "Pruna"
17 octombrie 2016
promovabilitatea de la bacalaureat vrei sa ti-o spuna cineva, tu nu citesti?

sunt atatea reclamatii la isj facute de scoli gimnaziale, consilii profesorale si pe tine te intereseaza...numele ?...ce-ai sa faci daca ti-l da?...

Răspuns la: anonimat
Adăugat de : Pruna, 17 octombrie 2016
Acuzatii grave!!! dar ne asumate, caci e mai comod sa te ascunzi in anonimat! Aveti curaj sa scrieri caci nimeni nu stie cine sunteti, dar aveti...
17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3604 secunde