Prestație de excepție. Sarah Chang a scris istorie "Sub semnul lui Ovidius"

211

Articole de la același autor

Renumita violonistă Sarah Chang a fost cea care a încheiat, zilele trecute, festivalul "Sub semnul lui Ovidius", eveniment al cărui scop a fost de aniversare a 2.000 de ani de la moartea marelui poet Ovidius.

Împreună cu Orchestra Simfonică București, condusă de maestrul Radu Postăvaru și baletul "Oleg Danovski", condus de coregraful Horațiu Cherecheș, Sarah Chang a creat o atmosferă incendiară în piața Ovidiu, unde au fost prezenți mii de constănțeni și turiști.

Interpretarea celebrei artiste a potențat notele binecunoscute ale "Anotimpurilor" lui Vivaldi, a făcut muzica să strălucească și a oprit, parcă, timpul în loc.

O energie incredibilă s-a revărsat dinspre scenă, resimțită puternic de public, respectată și savurată într-o liniște totală.

"Menirea unui artist este aceea de a transmite emoție. Fără aceasta, am fi toți la fel, doar niște tehnicieni mai buni sau mai slabi. Emoția și calitatea ei, pe care o împărtășim într-un mod foarte personal, este darul nostru, al artiștilor, pentru marele public. Mi-a plăcut foarte mult aici, iar publicul este incredibil. M-aș întoarce oricând cu plăcere", a declarat Sarah Chang.

De asemenea, prestația Orchestrei Simfonice București a lăsat publicul fără cuvinte, prin profesionalismul și pasiunea pe care le-au pus în slujba muzicii.

Baletul "Oleg Danovski" a fost, ca întotdeauna, alături de evenimentele de elită ale Constanței și a întovărășit, dinamic și elegant, operele binecunoscute, în coregrafia celebrului Horațiu Cherecheș.

Spectacolul de "foc și muzică" ce a încheiat evenimentul a fost îndelung aplaudat de spectatori, încântați de formele, cadența și luminozitatea ludică pe care le-au realizat maeștrii de la Ruggieri.

"Constanța este mai bogată, acum, cu o premieră extraordinară, istoria ei nelăsând loc decât pentru o alta, căci tradiția se clădește din marile istorii culturale ale timpului mic, de câteva seri. Mulțumim marelui public pentru înțelegere și pentru faptul că ne-a fost alături, cu atât de multă bucurie și energie", au declarat organizatorii.

Reamintim că evenimentul "Sub semnul lui Ovidius" a fost o premieră absolută pentru Constanța, acesta fiind organizat de Filiala Asociației Difuzorilor și Editorilor - Patronat al Cărții, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 August 2017
Stire din Cultură-Educație : Seară de jazz  pentru constănțeni
Luni, 28 August 2017
Stire din Cultură-Educație : Sunset Sea-mphony 2017, la final
Pagina a fost generata in 0.504 secunde