Premii la olimpiadă pentru elevii Liceului "George Călinescu"

419
Premii la olimpiadă pentru elevii Liceului

Articole de la același autor

Elevii Liceului Teoretic "George Călinescu" au avut o vacanță plină. Aceștia au participat la mai multe olimpiade și concursuri naționale, de unde s-au întors cu numeroase premii.


Săptămâna trecută, în municipiul Orăștie, județul Hunedoara, s-a desfășurat etapa națională a Olimpiadei de limbi romanice, spaniolă, italiană, portugheză, pentru an școlar 2018 - 2019, competiție organizată de Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, sub egida Ministerului Educației Naționale. Această olimpiadă urmărește evaluarea competențelor de comunicare, de receptare și de producere a mesajelor scrise și orale ale elevilor care au studiat aceste limbi moderne în cadrul sistemului formal de învățământ din România. 


Elevii cu performanțe în domeniul limbilor romanice au reprezentat cu mândrie și onoare Liceul Teoretic "George Călinescu" din Constanța și, sub îndrumarea prof. Victoria Pundichi, limba spaniolă, și prof. Daniela Ileana Grigore, limba italiană, au obținut rezultate foarte bune. La limba spaniolă, Andrada Bucățică, din clasa a XII-a D, a primit o mențiune specială, alături de colega ei de la clasa a XI-a E, Silviana Suflaru. La limba italiană, Nicolas Roma, din clasa a X-a F, a obținut premiul întâi, iar mențiuni speciale au fost acordate elevelor Alexandra Munteanu, din clasa a XI-a C, și Giulia Bandarica, din clasa a XII-a F.
De asemenea, la Bistrița, Inspectoratul Județean Bistrița-Năsăud a organizat etapa națională a Olimpiadei de limbi romanice, la limba franceză, la care au participat 17 elevi ai municipiului Constanța. Dintre aceștia, s-a remarcat elevul Tiberiu Hăbășescu, din clasa a IX-a bilingv, coordonat de prof. Diana Corcheș, care a obținut o notă foarte bună în clasamentul național.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6342 secunde