Premieră de gală, la Cumpăna, pentru pelicula "Între Chin și Amin"

203
Premieră de gală, la Cumpăna, pentru pelicula

Articole de la același autor

Locuitorii comunei Cumpăna sunt invitați astăzi, de la ora 18, la premiera de gală a filmului "Între Chin și Amin", în regia lui Toma Enache. Proiecția va fi găzduită de Casa de Cultură din localitate, activitatea fiind inclusă în programul dedicat Zilei Internaționale a Vârstnicilor. 


La premiera de gală vor fi prezenți și actori și realizatori ai filmului, urmând apoi o scurtă întâlnire și discuție cu publicul. Între "Chin și Amin" este un film clasic, care aduce în fața spectatorilor o poveste tulburătoare de viață, petrecută într-una din cele mai crunte perioade din istoria modernă - reeducarea din pușcăriile comuniste, filmul având la bază întâmplări reale.


În timpul regimului comunist, în România au existat 44 de penitenciare principale și 72 de lagăre de muncă forțată, destinate deținuților politici, în care au suferit trei milioane de oameni. Dintre aceștia, 800.000 au murit.       


Filmul este un omagiu adus tuturor acestor oameni care au suferit în temnițele comuniste în perioada 1945-1989. Este o mărturie despre credință, onoare și iertare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4445 secunde