Praznicul ocrotitorului medicilor și tămăduitorul bolnavilor

428
1

Articole de la același autor

Astăzi, Biserica Ortodoxă Română îl cinstește pe Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon. Sărbătoarea capătă o importanță aparte pentru credincioșii de la malul mării, deoarece Catedrala arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" adăpostește o parte din sfintele moaște ale Doctorului fără de arginți.

Originar din Nicomidia, Sfântul Pantelimon s-a născut dintr-un tată păgân și o mamă creștină, primind numele de Pantoleon, adică "cel întru toate puternic, ca un leu". După moartea mamei a devenit ucenic al doctorului Eufrosin, de la care a deprins tainele medicinii. Preotul Ermolae i-a descoperit învățătura de credință, apoi l-a botezat, punându-i numele Pantelimon, adică "cel cu totul milostiv". Prin puterea credinței, Sfântul Pantelimon a tămăduit trupurile și sufletele multor bolnavi. După chinuri grele a fost decapitat în jurul anului 305, în vremea persecuțiilor declanșate de împăratul Dioclețian.

Moaștele Sfântului Mare Mucenic Pantelimon au fost aduse din Orient la Catedrala din Constanța de către preotul Dimitrie Popescu în anul 1931, în ziua de Florii. 

Comentează știrea

XYZ
27 iulie 2016
Pokemoni duhohnicești ?

Oau !

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 27 Iulie 2016
Stire din Cultură-Educație : Teo și Bosquito, la Harlequin
Pagina a fost generata in 1.0634 secunde