Ploaia de stele. Planetariul vă dezvăluie misterele cerului

219
Ploaia de stele.  Planetariul vă dezvăluie misterele cerului - planetariu1-1437500305.jpg

Articole de la același autor

Ștefan Costache, coordonator în cadrul Observatorului Astronomic de la Planetariul Constanța, a declarat că, în perioada 10-15 august, constănțenii, dar și turiștii sunt așteptați la un eveniment ceresc: ploaia de stele. Pasionații de astronomie pot urmări, începând cu ora 21 până la miezul nopții, Luna, planetele Venus, Saturn și Jupiter, după care telescoapele vor fi mutate pe constelații, galaxii și nebuloase.

Directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, Adrian Bâlbă, a declarat că noutatea este că se pot face și observații diurne. Mai mult, vor putea fi vizionate și filme documentare 3D despre originea sistemelor solare.

Specialiștii Planetariului stau la dispoziția vizitatorilor dornici să descifreze tainele Universului. Pentru cei care nu au vizitat niciodată un astfel de loc, cu siguranță Planetariul va fi o experiență de neuitat.

Prețul de intrare la Observator este, pe timp de zi, în intervalul 10-20, 6 lei pentru copii și 9 lei pentru adulți. Tariful după ora 20 este de 7 lei pentru copii și 10 lei pentru adulți. Copiilor sub 5 ani nu le este permis accesul.

Astfel, ca printr-o fereastră deschisă, constănțenilor li se vor prezenta stelele, planetele, meteorii, galaxiile și alte corpuri cerești.

Amintim că Planetariul a luat ființă în 1969, anul în care omul a pășit pentru prima dată pe Lună. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5238 secunde