Picturile lui Theodor Pallady, reunite într-un nou album

416
Picturile lui Theodor Pallady, reunite  într-un nou album - theodorpallady1-1503590225.jpg

Articole de la același autor

 Mai multe lucrări de-ale lui Theodor Pallady, reproduse din patrimoniul Muzeului de Artă din Constanța, vor face parte dintr-un album dedicat acestuia, realizat de Editura Monitorului Oficial. Cele 128 de ilustrații reprezintă lucrări din opera timpurie sau de maturitate a lui Pallady, sunt însoțite de însemnări ale pictorului, extrase din jurnal sau alte documente și oferă astfel acea imagine variată necesară unei înțelegeri autentice.

Cu o formație complexă, provenită din rigoarea școlii germane unită cu simbolismul promovat de Moreau, folosind experimentele din cadrul curentului "Art Nouveau" și ale prietenilor săi, Pallady își găsește curând drumul său propriu. Sensibilitatea sa controlată este dublată de o supremă asceză a spiritului, într-o unitate care îl distinge de lirismul post-impresionist.

Predilecția lui Pallady pentru natura moartă denotă dorința de a reda într-un tablou un fragment din realitatea universală, în toată poezia și armonia sa. Renunțarea la pictarea peisajelor naturale dă impresia unei căutări a semnificației concentrate în corola unei flori, într-un fruct sau în frunzele adăugate obiectelor cotidiene. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3861 secunde