Peste 100 de volume religioase vor fi lansate, la Constanța

203
Peste 100 de volume religioase vor fi lansate, la Constanța - carti-1555397908.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii sunt invitați duminică, 21 aprilie, începând cu orele 11.00, la situl arheologic situat lângă Catedrala Arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța" pentru a participa la un eveniment special, organizat de Arhiepiscopia Tomisului, în colaborare cu autoritățile locale: lansarea unei colecții de 100 de volume intitulate "Sfinții Părinți Ortodocși. Martirii Străromâni. Cuvioșii cei vechi", demers editorial ce ar putea completa și chiar rescrie istoria acestor meleaguri (Dobrogea). 


În cele 100 de volume, în format A4, color, sunt prezentate cele mai spectaculoase, valoroase, și remarcabile papirusuri, pergamente și manuscrise, din peste 70 de mari arhive ale Europei și Statelor Unite, însemnând Vatican, Milano, Florența, Napoli, Berlin, München, Heidelberg, Koln, Dresda, Leipzig, Berna, Zürich, Viena, Madrid, Paris, Londra, Princeton, New York etc.


În principal, documentele privesc bogata și fascinanta istorie și spiritualitate din Dobrogea. Găsim în aceste cărți papirusul din anul 106 (când încă trăia Decebal) al lui Traianus Germanicus Dacicus, cele mai vechi manuscrise păstrate din Tristele și Ponticele lui Ovidius (exilat în Tomis), patru din cele șase manuscrise străvechi, dinainte de anul 1000, din Cosmographia lui Aethicus Histricus, zeci de manuscrise din Dionysius Exiguus și Ioan Cassian. Sunt publicate și actele martirilor vestiți ai Dobrogei: Dassius și Zoticus, precum și hărți de la anul 1000, cu litoralul dobrogean. De asemenea, se regăsesc aici pergamentele și manuscrisele cu numele, faptele și gândurile episcopilor, arhiepiscopilor și mitropoliților Tomisului începând cu sec. III până în sec. XI. Unele dintre aceste documente sunt vechi de două milenii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.682 secunde