Performanță la Liceul Teoretic „Ioan Cotovu“ din Hârșova

de Andreea PERHAIȚĂ Vineri, 29 Martie 2019 351
Catedra de limba și literatura română a Liceului „Ioan Cotovu” din Hârșova a reușit, anul acesta, o triplă performanță: trei elevi calificați la etapa națională a Olimpiadei Naționale de Limba și Literatura Română.

Este vorba despre eleva Raluca Neculai, din clasa a X-a, eleva Andreea Țoiu, din clasa a XII-a, și elevul Ionuț Mihai, din clasa a IX-a.

Performanța acestora este deopotrivă rodul muncii lor, dar și al profesorilor coordonatori, care îndrumă, sfătuiesc, educă, dar poate cel mai adesea însoțesc elevul să-și atingă potențialul maxim cu resursele pe care el însuși le are în fiecare etapă a dezvoltării sale.

Ionuț Mihai este un elev timid, pasionat de limba și literatura română, premiant, calificat și la etapa națională a Olimpiadei de Biologie. Raluca Neculai este eleva cu zâmbet delicat, membru al GLT Hârșova, premiantă în fiecare an școlar. Andreea Țoiu este pasionată de voluntariat, de dezbateri academice, premiantă și cu multe premii câștigate la concursuri școlare.

„În desfășurarea activităților urmăresc calitatea și performanța. Îmi propun mereu la clasă activități atractive, complexe, care să îi motiveze pe elevi pentru a obține progres școlar, activități care să le stimuleze creativitatea acestora și dorința de a se afirma. Performanța elevilor noștri este rezultatul unei întâlniri fericite a elevului pasionat de studiu cu profesorul-mentor care lucrează cu dăruire!”, afirmă prof. Elena Manea, coordonator al Clubului de dezbateri academice și al Clubului de Lectură din liceu. 

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei