Performanță de excepție! Aur constănțean la Olimpiada Internațională de Matematică

1283
Performanță de excepție! Aur constănțean la Olimpiada Internațională de Matematică - mate-1563862485.jpg

Articole de la același autor

Lotul olimpic de matematică al României a obținut șase premii (o medalie de aur, două medalii de argint și trei medalii de bronz) la a 60-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică (OIM), desfășurată în perioada 10 - 22 iulie 2019, la Bath (Marea Britanie), informează, într-un comunicat, Ministerul Educației Naționale.

Medalia de aur a fost cucerită de Edis Memiș, de la Liceul Internațional de Informatică din Constanța, rezultat care îi asigură clasarea între cei mai buni 15 elevi-matematicieni din lume.

Medaliile de argint au fost obținute de Sergiu-Ionuț Novac (Liceul Teoretic "Coriolan Brediceanu" din Lugoj) și Sebastian-Mihai Șimon (Liceul Internațional de Informatică din București).

Tudor-Darius Cardaș (Colegiul Național "A.T. Laurian" din Botoșani), Andrei-Theodore Mărginean și Nguyen Tran-Bach (ambii de la Liceul Internațional de Informatică București) au fost recompensați cu medalii de bronz.

Delegația României a fost condusă de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe (Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București - leader) și însoțită de conf. univ. dr. Mihai Chiș (Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara - deputy leader), prof. univ. dr. Radu Gologan (președintele Societății de Științe Matematice din România - observator și membru al Consiliului de Conducere OIM) și Lucian Țurea (Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București - observator).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4663 secunde