Pe cine aniversează actorii Teatrului de Stat

263
1
Pe cine aniversează  actorii Teatrului de Stat - actorulmihaisorinvasilescu-1490718156.jpg

Articole recomandate

Pentru colectivul Teatrului de Stat din Constanța, astăzi este motiv de sărbătoare, unul dintre cele mai mari talente ale scenei constănțene, actorul Mihai Sorin Vasilescu, împlinind 62 de ani.

În descrierea oferită de teatru, Vasilescu este descris ca excelând în rolurile comice, dar care a dovedit în repetate rânduri că și-ar fi putut exploata mai mult resursele în direcția tragicului. Rolul principal din "Cabinierul", de Ronald Harwood, dar și rolul din "Uciderea lui Gonzago" o dovedesc cu prisosință.

A absolvit IATC-ul din București și a jucat mai întâi la Botoșani, venind la Teatrul Fantasio în 1983. A fost chiar director la "Fantasio" timp de 11 ani, realizând Festivalul Național al Teatrelor de Revistă din Constanța. Din 2004, este actor al Teatrului de Stat Constanța. Pe lângă partiturile din spectacolele de revistă, fișa lui de creație cuprinde roluri în piese de Shakespeare, Cehov, Brecht, Durrenmatt, Victor Ion Popa și alții. A fost distribuit și în filmele "A doua cădere a Constantinopolului", "Milionar de weekend", "Tinerețe fără tinerețe", "Dacă bobul nu moare".

La trei ediții ale Festivalului Național al Teatrelor de Revistă (1992, 1994, 1995) a primit Premiul "Matei Millo", o altă distincție fiind Premiul Asociațiilor Umoriștilor Români pentru rolul Falstaff, în1996.

Comentează știrea

Eu
29 martie 2017
La multi Ani

La Multi ani Gașcă!!! Iti amintesti? noi...da. Te pupam sa ai parte de multe, multe aniversari, de iubire si seninatate.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5548 secunde