Patru medalii pentru olimpicii la Informatică

142
Patru medalii pentru olimpicii  la Informatică - patrumedalii-1438525666.jpg

Articole de la același autor

România a ocupat locul 10 pe națiuni (din 84 prezente), la cea de-a XXVII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Informatică desfășurată la Almaty, în Kazahstan, lotul olimpic al României adjudecându-și patru medalii (o medalie de aur, două de argint și o medalie de bronz), reeditând astfel succesul repurtat anul trecut. Grație acestui rezultat remarcabil, țara noastră își păstrează poziția a șasea în clasamentul pe medalii din toate timpurile, cu un palmares de 95 de medalii (dintre care 28 de aur, 42 de argint și 25 de bronz).

Multiplu laureat la concursurile naționale și internaționale, Rareș Darius Buhai (Colegiul Național "Liviu Rebreanu" din Bistrița) a cucerit a patra medalie de aur la această competiție.

Medaliile de argint au fost obținute de Alexandru Velea (Liceul de Informatică "Tiberiu Popoviciu" din Cluj-Napoca), laureat cu argint și la ediția precedentă, și de Marius Valentin Hărșan (Liceul Internațional de Informatică din București). Medalia de bronz a intrat în posesia lui Andrei Popa (Liceul Teoretic "Mihail Kogălniceanu" din Vaslui).

Ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Informatică a reunit 324 de competitori din 84 de țări. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5263 secunde