Pasiune și carieră. Invitați de seamă, la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân"

774
Pasiune și carieră. Invitați de seamă, la Colegiul Național

Articole de la același autor

Aula "Gheorghe Coriolan" a Colegiului Național "Mircea cel Bătrân" a găzduit, zilele trecute, prima ediție a proiectului "Combinând pasiunea și cariera" dedicată medicinei, proiect sub egida Consiliului Școlar al Elevilor CNMB. Tema proiectului servește pentru orientarea școlară și profesională a liceenilor care doresc să treacă pragul facultăților de medicină. 
Astfel, medici de renume din Constanța au discutat cu peste 100 de elevi despre începutul și profesarea în domeniul medicinei, sacrificiile și satisfacțiile pe care le presupune acesta. 


"Inițiativa Consiliului Școlar al Elevilor este lăudabilă cu atât mai mult cu cât orientarea școlar-profesională este ceva mai deficitară. Nu trebuie să urmezi profesia părinților doar pentru că dumnealor au activat într-un domeniu și sunt specialiști în acel domeniu. Trebuie să vrei, să-ți dorești, să iubești meseria respectivă, să fii curios, să fii tenace. Cei care încă oscilează în a-și alege o meserie este bine să participe la astfel de întâlniri  cu specialiști pe care să-i întrebe și să ia direct pulsul în ceea ce înseamnă a fi medic, a fi avocat, inginer, a fi profesor. În cazul în care genul acesta de întâlniri vor continua și cu specialiști din alte domenii, cu siguranță că elevii de clasa a XI-a, cei cărora li se adresează în principal, dar nu în exclusivitate, dar și colegilor mai mici care deja se gândesc la momentul în care vor trebui să ia o decizie legată de viitorul lor vor fi mai mult decât sprijiniți în a lua o decizie pertinentă și potrivită lor", a declarat directorul adjunct al colegiului, prof. Loredana Tănase. 
Activitatea s-a încheiat cu un număr generos de întrebări pe care elevii l-au acordat invitaților. Elevii au fost impresionați de experiența invitaților, o mare parte dintre ei plecând cu gândul că vor urma Facultatea de Medicină și Farmacie după absolvirea liceului. 


"Am fost profund impresionați de numărul mare de elevi care au participat la activitate - peste 120 de mirciști, dar și de atenția sporită pe care aceștia au acordat-o invitaților. Elevii au ascultat cu atenție sfaturile domnilor și doamnelor doctor, fiind profund impresionați de experiențele acestora", a precizat președintele Consiliului Școlar al Elevilor CNMB, Andreea Constantin. 
Proiectul "Combinând pasiunea și cariera" va continua prin ediții dedicate și altor domenii, precum juridic, militar, IT, inginerie, arhitectură și artă și nu numai. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3866 secunde