Împreună pentru parcul nostru!

Parcul de la Casa de Cultură, îngrijit de elevii de la liceele de Artă și Telecomunicații și studenții de la "Șaguna"

326
9

Articole de la același autor

Pentru că este luna curățeniei în Constanța și pentru că vor ca parcul din apropierea școlilor lor să arate frumos, elevii și studenții de la Colegiul Național de Arte "Regina Maria", Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații și Universitatea "Andrei Șaguna" au lăsat, pentru câteva ore, caietele, au luat lopețile în mână și au plantat copaci.


Cele trei instituții de învățământ aflate în vecinătatea parcului Casei de Cultură din Constanța, sprijinite de Primăria Constanța, au dorit, astfel, să își arate concret intenția de a se îngriji de această oază de verdeață a orașului. 


"Este un gest care leagă necesitatea responsabilizării tinerilor în ceea ce privește protejarea mediului înconjurător și o atitudine civică pozitivă de obiectele pe termen lung ale educației în general, conform proverbului chinezesc care spune: «Dacă te gândești la anul care va urma - plantează un copac! Dacă te gândești la secolul care va urma - fă educație copiilor»", este de părere președintele Universității "Andrei Șaguna", prof. univ. dr. Aurel Papari.


Elevi de gimnaziu, liceeni și studenți au participat, cu mic cu mare, la acțiunea de ieri. Au făcut curățenie în toată zona, apoi au plantat copăcei. De-acum încolo ei se vor ocupa de tot parcul și vor avea grijă să nu mai fie plin de gunoaie, iar plantele să fie curățate și udate. "Parcurile, spațiile destinate jocului, odihnei, relaxării active trebuie să reflecte grija pe care locuitorii orașului o au pentru cultivarea unui mediu curat și frumos, iar această grijă trebuie sădită timpuriu în mințile copiilor noștri", consideră președintele Universității "Andrei Șaguna".


Nu este prima activitate de acest fel organizată în parcul Casei de Cultură. 


În anul 2015, cu prilejul vizitei ambasadorului Africii de Sud la Constanța, cele trei unități de învățământ s-au unit într-o acțiune de voluntariat intitulată "67 de minute în folosul comunității", simbolizând cei 67 de ani de luptă ai lui Nelson Mandela pentru democrație. După ce au făcut curățenie în parc, elevii și studenții au plantat șapte puieți de platan.


Comentează știrea

Coccolino
17 octombrie 2017
Primaria ce face ???

Nu zic sa nu responsabilizam elevii sau tinerii, dar mai tot timpul se initiaza cate un "voluntariat" in care sunt implicati cu precadere elevii, pe plaja sau in diverse parcuri, paduri, acestia trebuind sa igienizeze ce alti concetateni certati cu legea lasa in urma lor, majoritatea fiind maturi , dar prost educati.Primaria a uitat demult timp ca plateste anumite firme pentru curatenie, sau poate doar se sifoneaza banii, la Fagadau nu poti avea pretentie, traieste in...... alt oras !!! Apropos in acel parc este si o biserica inceputa de multi ani , oare de ce nu vin si popii de la teologie sa curete acel parc, dar si la astia ce pretentie sa ai , sunt ocupati sa-l protejeze pe infractorul de Teodosie cand se duce la politie sa dea declaratii.

DODO
17 octombrie 2017
rusine !

sub masca constientizarii copiilor primaria profita sa-si faca treaba Dar de ce nu se scot prioritar asistatii sau cei care sint taxati ca fac mizerie in oras sau micile infractiuni care ar trebui pedepsite cu munca in folosul comunitatii E plin orasul de tigani care bat pietele si bulevardele cu tot felul de smscherii si care n-au tinut in mina o matura in viata lor si de pe urma lor trebuie sa munceasca o gramada de copii Hai sa-i ,,voluntarizam ,, si pe ei ( sau numai pe ei )Lasati copiii sa-si traiasca copilaria si asa aglomerata Este bine sa-i educam in spiritul muncii a implicarii in viata sociala sau a voluntariatului dar pina a le cere sa-i inlocuiasca pe cei ,, de meserie,,care primesc salarii pentru asta este cam mult

irina
17 octombrie 2017
voluntariat

imi aduce aminte de epoca comunista,in unele lucruri nu ne-am debarasat nici acum

sever
17 octombrie 2017
hei rup comunist

MAI COPIILOR, NU FITI PROSTI, NU VA LASATI ABURITI DE NISTE TAMPITI CU IDEI COMUNISTE. GANDITI INAINTE DE A ACCEPTA O "INITIATIVA" IMBECILA. TREABA VOASTRA ESTE SCOALA NU MENAJUL URBAN. VOI INVATATI SA NU ARUNCATI RESTURI DE ORICE FEL IN NATURA, SA RESPECTATI MEDIUL. CURATENIA ESTE TREABA PRIMARIEI CARE PLATESTE MILIOANE UNOR FIRME ANGAJATE PENTRU ACEASTA TREABA. UNA ESTE CA NISTE VOLUNTARI SA FACA CURATENIE PE EVEREST IN URMA ALPINISTILOR SI ALTA SA FACI MENAJ INTR-UN PARC PUBLIC IN CENTRUL UNUI ORAS. AL DOILEA PORT DIN EUROPA. AU AJUNS SOLDATII AMERICANI DE LA KOGALNICEANU SA CURETE PLAJA DIN MAMAIA PENTRUCA IDIOTII ETALON DI PRIMARIE NU SUNT CAPABILI SA GESTIONEZE SALUBRITATEA IN CONSTANTA, IAR ACUM V-AU PROSTIT SI PE VOI.REFUZATI ASTFEL DE "ACTIVITATI" CARE NU VA RIDICA DELOC IN OCHII CUIVA.

BIBI
17 octombrie 2017
pentru umflatii incompetenti din primarie

anul trecut ,in zona BISERICA GREACA am vazut elevi adunand resturi menajere, conserve ruginite,sticle sparte printre maidanezi patrupezi , bipezi si sobolani. in acel timp in CONSTANTA nu exista nici o singura doza de vaccin antirabic si antitetanos(boli 100% letale)!!!!!!! RUSINE PRIMARIEI !!!!!!!

parinte
17 octombrie 2017
??????

remarc ca doar doi elevi au manusi de protectie................

CONSTANTEA
17 octombrie 2017
Asistatii

Asistatii socialii si pomanagii ce fac? aia din Henri Coanda

europeanu
17 octombrie 2017
Hotii la parnaie !

da firma de hoti polaris ce face ? Imparte spaga cu hotul de fagadau ???

lkjoiyhjb
17 octombrie 2017
Popalăi smintitori

Popalăii cu sfințeala sfântului duh la genunchi până la călcâi nu își suflecă anteriul să facă și ei curățenie FIZICĂ ? Că de aia morală, trupească nnu ne iese din cap pomohaciada, hușiada li alte și alte ! Să îndepărteze gunoaiele de pe jos, nu păcatele de sus, adică că (sic !) și-au însușit parcul ca OGRADA LOR ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5993 secunde