Ortodocșii îl sărbătoresc, vineri, pe Sfântul Dimitrie

280
Ortodocșii îl sărbătoresc, vineri, pe Sfântul Dimitrie - sfantuldimitrie-1540397096.jpg

Articole recomandate

Peste două zile, pe 26 octombrie, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. Cu acest prilej, IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului va oficia astăzi, 24 octombrie, la ora 17.00, Taina Sfântului Maslu la biserica "Sfântul Dimitrie" din zona Delfinariu. Aici, constănțenii vor avea posibilitatea de a cinsti și moaștele Sfântului Apostol Andrei, ale Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, ale Sfinților Împărați Constantin și Elena și ale Sfintei Cuvioase Mucenițe Paraschevi din Roma.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au declarat că Sfântul Mare Mucenic Dimitrie s-a născut la Tesalonic în vremea împăratului Dioclețian, fiind fiul prefectului cetății. Părinții săi au fost creștini în taină, motiv pentru care el a primit încă de mic o educație creștină.

De-a lungul timpului, sfântul Dimitrie a refuzat să participe la ceremoniile păgâne, drept pentru care a fost închis. În temniță, el l-a binecuvântat, în numele lui Hristos, pe tânărul creștin Nestor, care urma să se lupte cu vestitul gladiator păgân Lie. În urma luptei, Nestor l-a învins pe Lie, iar împăratul a aflat de binecuvântarea lui Dimitrie și a poruncit ca Dimitrie să fie ucis. În prezent, moaștele Sf. Dimitrie se află în biserica cu același nume din Tesalonic. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3148 secunde