Parteneriat între Colegiul Național "Mihai Eminescu" și Spitalul privat Isis

Ora de sexologie

952
1
Cei 26 de elevi ai unei clase a XI-a a Colegiului Național "Mihai Eminescu" din Constanța au avut parte, ieri, de prima oră de educație sexuală din cadrul parteneriatului semnat de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Spitalul privat Isis și Asociația Clubul Isis. 


Dr. Mohamed Zaher, managerul Spitalului Isis, declara, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că acest proiect a plecat de la tristul caz al fetiței de 11 ani care a născut în urmă cu șase luni, cu ajutorul cadrelor din această unitate medicală. 
"Din nefericire, România se află pe primul loc în Europa la capitolul mame sub 15 ani, motiv pentru care am decis că e timpul să facem ceva pentru a controla cât de cât acest fenomen", a spus dr. Zaher. 
Prin acest parteneriat, ambele părți își propun organizarea și derularea de proiecte comune pe tema educației pentru sănătate în învățământul preuniversitar din județul Constanța, inițierea și derularea de campanii de informare pe tema educației pentru sănătate, dar și conceperea și distribuirea de materiale informative pe tematică medicală în unitățile de învățământ din județul Constanța. 
De asemenea, și părinții sunt vizați în acest proiect, în speranța implicării lor în educația pentru sănătate a copiilor lor, recunoașterea și gestionarea corectă a primelor simptome în cazul diferitelor boli. 


"Nu numai fetele trebuie să se gândească la sarcină"
Primii beneficiari ai acestui parteneriat au fost chiar elevii de-a XI-a ai liceului-gazdă, cărora dr. Mihaela Pețeanu a încercat să le transmită cât mai multe mesaje de atenționare cu privire la debutul vieții sexuale și mai ales la metodele contraceptive și de protejare împotriva bolilor cu transmitere sexuală. Evident, explicându-le cam ce urmări au candida, tricomonas, gonoreea, sifilisul, insistând pe ideea că "nu numai fetele trebuie să se gândească la prevenirea unei sarcini ori evitarea bolilor cu transmitere sexuală".
În opinia specialistului, cea mai bună metodă contraceptivă este folosirea prezervativului, dublată de ingerarea de pastile contraceptive de către partenere. A insistat pe necesitatea de a fi cât mai bine informați adolescenții, pentru a se evita întâmplări nefericite. 
"Ar fi păcat să suferiți o viață pentru o secundă de neglijență. Conform statisticilor, viața sexuală a adolescenților debutează foarte devreme și este cam dezordonată, așa încât vă sfătuiesc să fiți foarte apropiați de părinți", a spus dr. Mihaela Pețeanu. 
Din păcate, prea puțini părinți acceptă în ziua de azi discuțiile legate de sex, cu toate că informațiile care circulă pe internet îi scapă de orice inhibiții și pe cei mai mici școlari. Adulții așteaptă tot de la școală să fie lămurite anumite chestiuni intime. 
Vizibil timorați de prezența presei, dar și surprinși, probabil, de deschiderea dovedită de dr. Mihalea Pețeanu, elevii nu au îndrăznit să adreseze prea multe întrebări. O elevă mai curajoasă a dorit să știe care sunt consecințele folosirii "pastilei de a doua zi". 
Sperăm că inițiativa celor de la Spitalul Isis se va concretiza în cât mai multe astfel de întâlniri, spre beneficiul elevilor care au nevoie de informații din partea specialiștilor și nu de sfaturi de pe net de la tot soiul de neaveniți care se erijează în mari cunoscători. 


Comentează știrea

aurica
7 noiembrie 2012
felicitari

FELICITARI,conducerii spitalului Isis dar mai ales dr Zaher pt aceasta initiativa. Actiunile d-lui dr sunt demne de laudat,fie ca se refera la viitoarele mamici,la copii sau la medici. Echipa dumnealui este de EXCEPTIE. Pentru tot trebuie sa va multumim

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2641 secunde