„Opriți distrugerea învățământului românesc!”

de Simona ANGHEL Marţi, 29 Octombrie 2013 168
La această oră, la Casa Universitarilor din București se desfășoară o masă rotundă ai cărei organizatori sunt Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), Consiliul Național al Rectorilor (CNR), Consiliul Național al Elevilor (CNE), Federația Națională a Asociațiilor de Părinți - Învățământul Preuniversitar (FNAP-IP), Federația Națională Sindicală „Alma Mater”, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”.


ANOSR a participat ieri la o întâlnire cu reprezentanții Guvernului pentru a discuta despre nemulțumirile studenților legată de finanțarea educației. Studenții au cerut garanții din partea Guvernului privind respectarea articolului din Legea Educației Naționale care presupune alocarea a 6% din PIB pentru educație, articol a cărui implementare a fost amânată de Ministerul Finanțelor Publice până la 1 ianuarie 2014. 


„Pentru PRIMA DATĂ în istorie, studenții, elevii, sindicatele, părinții, profesorii și rectorii se întâlnesc pentru a opri distrugerea sistemului educațional din România!”, se mai arată în comunicatul remis redacției. 


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei