Olimpiada Națională de Chimie, găzduită de Constanța

de Andreea PERHAIȚĂ Miercuri, 20 Martie 2019 583
Municipiul Constanța găzduiește, în perioada 21-25 martie, cea de-a LIII-a ediție a Olimpiadei Naționale de Chimie, competiție organizată de Ministerul Educației Naționale, prin Inspectoratul Școlar Județean Constanța. 
Timp de cinci zile, 350 de elevi din clasele VIII-XII din toată țara își vor pune în valoare creativitatea, gândirea disciplinată, științifică, precum și pasiunea pentru această disciplină. 


Deschiderea oficială a competiției va avea loc joi, 21 martie, la ora 18, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” din Constanța, în prezența reprezentanților Ministerului Educației Naționale, Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Universității „Ovidius” din Constanța, Instituției Prefectului, Primăriei Municipiului Constanța și a partenerilor implicați în organizarea și desfășurarea în condiții optime a olimpiadei. 


Proba teoretică se va desfășura vineri, 22 martie, între orele 9 și 12, la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”. Sâmbătă, în același interval oral, candidații vor susține proba practică. Elevii clasei a VIII-a vor da testul la Colegiul Comercial „Carol I”, elevii din clasele a IX-a și a X-a vor da testul la Universitatea „Ovidius” Constanța - Facultatea de Farmacie, iar cei din clasa a XII-a vor da testul la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”. 


Proba de baraj este programată duminică, 24 martie, între orele 9 și 14, tot la Colegiul „Mircea”. În cadrul acestei probe, va avea loc selecția lotului național lărgit de chimie care, în urma pregătirii și selecției, va participa la etapa internațională a Olimpiadei de chimie. 
Luni, 25 martie, de la ora 14.00, cei mai buni dintre cei buni vor fi  premiați de către Ministerul Educației Naționale și de sponsorii competiției naționale, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” din Constanța. (A.P.)
Taguri

Alte ştiri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei