Oferte de week-end, la Constanța. Unde vă puteți petrece timpul liber

2513

Articole de la același autor

Meteorologii spun că, la malul mării, vom mai avea parte doar de două zile însorite, cu temperaturi ridicate, sâmbătă și duminică, pentru că, de luni, aceștia ne avertizează că vremea se va răci destul de mult și vor veni ploile. Tocmai de aceea, în acest sfârșit de săptămână, constănțenii au liber la plimbări și la spectacole culturale relaxante.

Așa că, nu ezitați să începeți weekend-ul, cu o plimbare pe faleza Cazinoului, chiar de dimineață, pentru a admira cele mai fantastice modele de mașini retro, la o expoziție care sigur vă va face melancolici. Retromobil Club România, filiala Constanța, organizează, sâmbătă, 21 octombrie, între orele 10.00 și 14.00, pe faleza Cazino Constanța, ultima întâlnire din acest an a membrilor Asociației RCR. Participanții se vor reuni, în intervalul orar 9.15 – 9.45, în parcarea lacului Tăbăcărie, vizavi de Biserica Sf. Mina (biserica de lemn), unde va avea loc prima expoziție cu ședință foto. După o staționare de aproximativ 30 - 45 minute, se va pleca în paradă pe traseul: b-dul Mamaia, b-dul Tomis, primărie, traversând zona Poarta 2 - Poarta 1, pe valea Portului, până la Comandament, unde se face accesul pe Faleza Cazinoului, acolo unde va avea loc expoziția finală.

"Așteptăm, cu drag, toți pasionații de vehicule istorice, să ne viziteze, să participe la evenimentul organizat de noi si de alți colegi din țară, pentru că acest eveniment se desfășoară în mai multe orașe din țară, concomitent", au transmis organizatorii evenimentului.

Invitație la teatru

Dacă sunteți prea obosiți pentru o seară agitată în oraș, abandonați ideea de dans, deoarece puteți încheia ziua de sâmbătă relaxant, cu o farsă spumoasă despre Parisul din La Belle Epoque, o comedie propusă de Teatrul de Stat Constanța, ce începe de la ora 19.00. "Scaiul", de Georges Feydeau, este o piesă plină de replici și situații care risipește umor în cascade, totul într-un ritm amețitor. Potrivit reprezentanților TSC, acest spectacol este cel mai longeviv al Teatrului de Stat Constanța, regizat de regretatul Ion Lucian. Scenografia este semnată de Luana Drăgoescu, iar decorul de Mihai Mădescu.

Tot la TSC, puteți merge și duminică, 22 octombrie, de la ora 19.00, pentru a viziona piesa de teatru antic "Dionysos", montată de regizorul italian Daniele Salvo, după tragedia lui Euripide, "Bacantele".

Povestea este următoarea: Dionysos vine în Teba, însoțit de alaiul său de bacante (sau menade), ca să se răzbune pe regele Penteu, vărul său, jucat de Andu Axente, care nu-l cinstea ca pe un zeu, ba chiar pretindea că mama sa, Semele, îl concepuse nu cu Zeus, ci cu un muritor. Dionysos se răzbună făcând în așa fel încât mama lui Penteu, Agave, rol jucat de Dana Trifan-Enache, atrasă în alaiul bacantelor și cuprinsă de nebunie, să-și ucidă chiar ea fiul, crezând că este o fiară și lăudându-se apoi cu fapta sa "de vitejie".

Ca de obicei, copiii nu sunt uitați, căci duminică, 22 octombrie, începând cu ora 10.00, actorii Teatrului de Copii și Tineret "Căluțul de Mare" îi așteaptă pe cei mici la "Magia circului". Spectacolul este destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între trei și zece ani și este un show de divertisment, cu clovni, păpuși, magie, muzică și culoare.

Copiii vor fi de-a dreptul fascinați de momentele pline de haz din cadrul spectacolului, căci artiștii vor aduce pe scenă lumea magică a circului.

Totodată, Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" a pregătit pentru constănțeni un musical de excepție, "My fair lady", ce va fi pus în scenă duminică, 22 octombrie, în intervalul orar 19.00-22.15.

Pentru copii și elevi, pe baza carnetului de elev vizat la zi, intrarea costă doar opt lei, pentru pensionari și studenți, pe baza talonului de pensie și a carnetului de student vizat la zi, 18 lei, iar pentru restul persoanelor ce doresc să participe la spectacol, intrarea costă 20 lei, 25 lei, 30 lei, 40 lei, în funcție de locul ocupat în salǎ.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0418 secunde