Oaspeți din Turcia, la Școala Gimnazială Nr.1 din Eforie Nord

317
Oaspeți din Turcia, la Școala Gimnazială Nr.1 din Eforie Nord - oaspetidinturcia1-1571878052.jpg

Articole de la același autor

Școala Gimnazială nr. 1 Eforie Nord s-a bucurat de oaspeți de seamă, săptămâna trecută. Unitatea de învățământ a fost gazda unei delegații din Istanbul, Turcia.


Delegația formată din reprezentanți ai Prefecturii Esenyurt Istanbul, ai Inspectoratului Școlar Esenyurt Istanbul și din directori ai Școlii Beylikdüzü İbrahim Feridun Tınaztepe İlkokulu, Esenyurt Bey Koop, Ali Cebi Ortaokulu Istanbul, Republica Turcia, a efectuat prima vizită de lucru din cadrul proiectului international de înfrățire cu titlul "Dialog intercultural în spațiul european ", încheiat între instituția de învățământ din Eforie Nord și Școala Beylikdüzü İbrahim Feridun Tınaztepe İlkokulu.


Echipa de proiect a unității de învățământ din Eforie Nord, formată din directorul prof. Iuliana Neacșu, prof. Roxana Elena Tudose, prof. Gabriela Badea, prof. Meral Gemil, au însoțit partenerii turci atât în cadrul instituției școlare, cât și în vizitarea unor obiective turistice din Constanța precum Muzeul de Istorie și Arheologie Constanța, Moscheea Carol I, Catedrala "Sfinții Apostoli Petru și Pavel".


Pe parcursul celor trei zile, au avut loc întrevederi la Primăria Orașului Eforie, Prefectura Constanța, Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța, unde s-a discutat despre proiectele educaționale pe care școlile din România le-au încheiat deja cu instituții de învățământ din Turcia, dar au vizat și proiectele europene din domeniul educației, de tipul Erasmus.
"Am fost impresionați de modul în care am fost întâmpinați de întreg colectivul de cadre didactice si elevi, de nivelul de pregătire al elevilor, mai ales de compețențe lingvistice, de ospitalitatea si generozitatea tuturor celor cu care ne-am întâlnit. Întâlnirea cu primarul orașului Eforie, Rober Nicolae Șerban ne-a confirmat existența unei strânse colaborări între cele două instituții, precum și susținerea de care se bucură proiectele educaționale demarate", a declarat directorul unității școlare din Istanbul, dr. Saffet Karayaman.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 08 August 2019
Stire din Sport : Regal șahistic la Eforie Nord
Marţi, 09 Aprilie 2019
Stire din Social : Avarie RAJA în Eforie Nord
Pagina a fost generata in 0.4333 secunde