"O toamnă cât o mie de piane", la Muzeul de Artă

493

Articole de la același autor

Constănțenii sunt așteptați sâmbătă, 13 octombrie, începând cu ora 14.30, la Muzeul de Artă din Constanța, acolo unde poezia, actoria, muzica și coregrafia și-au dat întâlnire pentru a celebra "O toamnă cât o mie de piane". Potrivit muzeografilor, aceasta este o manifestare culturală unică în peisajul artistic tomitan.

În cadrul acestui eveniment, poeta Liliana Filișan își va lansa două cărți: "Mireasă cu pantofi roșii" și "Întemeietorul de ziduri (a doua venire a apocalipsei)".

Autoarea este o prezență insolită în galeria liricii românești, care "creează în tușe extrem de puternice tablouri imposibil de uitat sau ignorat. Răsturnările de sens și prora tăioasă a versurilor ei scormonesc cu duritate, cruzime chiar, în mintea și sufletul cititorului, forțându-l în cele din urmă să zâmbească a înțelegere și să-și conștientizeze condiția de uman trecător, dar atât de frumos înzestrat".

Despre cele două lucrări, vor vorbi prof. univ. dr. Marian Cojoc, prof. univ. dr. Nuredin Ibram, Claudia Minela (scriitor) și Eugen Pohonțu (scriitor). La rândul lor, cadrele didactice Elisa Baciu și Ayla Calil vor interpreta piese din creațiile compozitorilor M. Glinka, F. Schubert, V. Kalinnikov, T. Popatenko, V. Zolotarev, A. Dvorak.

Un moment special, în care lirica va prinde contur coregrafic, va fi susținut de prof. univ. dr. Daniela Vitcu, decanul Facultății de Arte, asist. univ. dr. Mirabela Moroșanu și asist. univ. dr. Daniela Cojan și studenții la specializarea Coregrafie Marius Marin și Theodor-Ionuț Bârsan. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5732 secunde