O nouă șansă la Bacalaureat. Sesiunea a doua, programată la finele lunii august

287
O nouă șansă la Bacalaureat. Sesiunea a doua, programată la finele lunii august - fotofondonouasansabacalaureat2-1594313054.jpg

Articole de la același autor

Peste 2.300 de absolvenți de liceu din județul Constanța sunt așteptați să își încerce norocul în a doua sesiune a examenului de Bacalaureat. Aceasta se va desfășura la finele lunii august, astfel încât cei care nu au reușit să promoveze în prima sesiune să mai aibă o șansă pentru a prinde un loc la facultate anul acesta.

Mai mult de un sfert din candidații Bacalaureatului 2020 nu au reușit să promoveze. Fie au luat sub media generală 6, fie au avut cel puțin o notă la probele scrise sub 5. Potrivit centralizărilor realizate de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, dintre cei 6.092 de candidați înscriși pentru a susține examenul de Bacalaureat în prima sesiune, s-au prezentat 5.775 de candidați, 4.532 fiind din promoția curentă și 1.243 din promoțiile anterioare. Din păcate, doar 3.423 din candidați au promovat, 3.135 absolvenți în anul 2020 și 288 din promoții anterioare.

În cursul zilei de ieri, Ministerul Educației și Cercetării a aprobat calendarul sesiunii august - septembrie 2020. Astfel, înscrierea candidaților va debuta luni, 13 iulie, și va dura până pe 24 iulie. Documentele-tip de înscriere, completate și semnate, vor putea fi depuse la secretariatele unităților de învățământ - centre de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice ori prin poștă, folosindu-se coordonatele indicate de secretariatele unităților de învățământ.

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 - 27 august. Proba la limba și literatura română va avea loc pe 24 august, iar cea obligatorie a profilului, pe 25 august, urmând ca, pe 26 august, să se desfășoare proba la alegere a profilului.

Candidații care vor susține proba la limba maternă vor da examen pe 27 august.

Echivalarea competențelor, după probele scrise

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se pot realiza în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de Bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea sau recunoașterea nivelurilor de competență, la probele de profil din cadrul examenului național de Bacalaureat 2020, potrivit metodologiei specifice.

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc pe 2 septembrie, până la ora 12.00, și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, între orele 14.00 și 20.00. La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare. Contestațiile vor putea fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații vor trebui să completeze, semneze și să depună ori să transmită electronic și o declarație-tip în care să menționeze faptul că au luat la cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții sau reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, între 3 și 4 septembrie, vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie. Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4315 secunde