O nouă provocare pentru actorii constănțeni. Unde duc "Eutopia"

504

Articole de la același autor

A mai rămas doar o săptămână până la debutul noii stagiuni a Teatrului de Stat Constanța (TSC). Până atunci, însă, actorii vor participa la Festivalul Internațional de Teatru de la Oradea (FITO), la categoria "Spectacole mari invitate". 


Spectacolul cu care artiștii constănțeni se vor prezenta în fața publicului este "Eutopia", de Yannis Margaritis, după Aristofan. Cu această ocazie, regizorul grec a realizat un colaj din cinci piese ale lui Aristofan, dintre care o parte au fost traduse pentru prima oară în România. Traducerile sunt semnate de Alexandru Miran și Livia Buzoianu. Cele trei piese care alcătuiesc substanța sunt "Acarnienii", "Lysistrata" și "Plutos", câteva monologuri provenind din "Pacea" și "Adunarea femeilor". 


Spectacolul "Eutopia" este unul interactiv, spectatorii fiind invitați să voteze alături de personaje. De asemenea, numeroasele momente corale fac din "Eutopia" aproape un musical. În plus, regizorul Yannis Margaritis spune despre creația sa că "Eutopia" este locul ideal, este acel loc din fanteziile noastre, din visele noastre, poate acel loc al trecutului total inocent. 


"Am vrea să ajungem în Eutopia noastră, dar este întotdeauna un pic mai departe. Contextul în care se desfășoară piesa și spectacolul este războiul, de fapt războiul civil. Acesta, în combinație cu marea corupție a politicienilor din administrația de stat, ne provoacă depresia. Din păcate, dramaturgul antic Aristofan este absolut contemporan", a precizat regizorul. 


Distribuția este formată din actorii Liviu Manolache, Cosmin Mihale, Adrian Dumitrescu, Florina Stănculeț, Luiza Martinescu, Oana Cercel, Georgiana Rusu, Mihai Sorin Vasilescu, Iulian Enache, Ionuț Alexandru, Dan Cojocaru, Mirela Pană, Laura Iordan, Maria Lupu, Florina Stănculeț, Luiza Martinescu, Georgiana Mazilescu, Iulian Enache și Nicodim Ungureanu. 


Scenografia este semnată de Carmencita Brojboiu, asistată de Lăcrămioara Dumitrașcu, muzica a fost compusă de Dimitris Ikonomakis, iar coregrafia a fost realizată de Eddie Lame. 


Reprezentația din cadrul FITO va avea loc în aer liber, în Piața "Regele Ferdinand" din Oradea, în data de 29 septembrie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Septembrie 2018
Stire din Cultură-Educație : Teatrul  "Oleg Danovski" joacă  în deplasare
Sâmbătă, 15 Septembrie 2018
Stire din Cultură-Educație : "Rățușca cea urâtă" se întoarce la teatru
Pagina a fost generata in 0.7063 secunde