O nouă premieră culturală pentru constănțeni: "ART DISTRICT"

204

Articole de la același autor

Week-end-ul acesta, constănțenilor li s-a pregătit o nouă surpriză. Astfel, bulevardul Tomis, începând cu zona Sălii Sporturilor și până în Peninsulă, Piața Ovidius și întreaga zonă veche a Constanței se vor transforma, în premieră, într-o scenă imensă de teatru.

Festivalul Internațional de Stradă "ART DISTRICT 2017" este realizat de Fundația Umanitară "Clopot", cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.

Organizatorii ne asigură că sâmbătă, 2 septembrie, și duminică, 3 septembrie, aici nu va fi vorba despre orice fel de teatru, ci despre cea mai veche formă de manifestare artistică stradală, născută din dorința de a interacționa direct cu publicul spectator, de a-l ajuta să depășească limitele impuse de sala de spectacol și, prin urmare, de a-l face să se bucure de actul cultural.

Ei au precizat că teatrul stradal este cea mai veche formă de teatru existentă, adresându-se unui public liber, începător sau cunoscător într-ale teatrului.

"A venit momentul ca și Constanța să intre, cu Festivalul Internațional de Stradă «ART DISTRICT 2017», pe lista exclusivistă a orașelor europene unde acest fenomen este susținut și agreat de către autorități și iubit de marele public. Astfel, personaje din toate basmele, poveștile și dramaturgia lumii, pantomima, circul, comedia, dansul, acrobația, muzica de stradă și parada vor lua cu asalt traseul descris mai sus, transformându-l în scene deschise, inundate de lumini, muzică, personaje ireale și bună dispoziție", au explicat reprezentanții Asociației "Clopot".

Reunind toate aceste forme de artă a spectacolului, Festivalul "ART DISTRICT 2017" intenționează să transforme Constanța într-un oraș cu adevărat european din punct de vedere cultural.

Artiștii participanți la acest eveniment provin din mai multe țări ale Uniunii Europene și vor jongla cu diverse dimensiuni artistice, provocându-le spectatorilor un amestec surprinzător de emoții.

Printre trupele invitate, se numără Transe Express (Franța), Camouflage Roadshow (Germania), ULIK & LE SNOB & Cie (Franța), Worldbeaters Music (Marea Britanie), Ilotopie (Franța), Cirquet Confetti (Spania), Les Enjoliveurs Compagnie (Franța), Cia La Tal (Spania), Barbarossa Samba Group (România), Le Caramantran (Franța), Compania 9 (România) etc. De precizat că intrarea este liberă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4607 secunde