O nouă lansare de excepție la Universitatea "Ovidius"

462
O nouă lansare de excepție  la Universitatea

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta, unul dintre cei mai buni specialiști români în istoria raporturilor diplomatice dintre București și Istanbul în Epoca Modernă și-a lansat, la Universitatea "Ovidius" din Constanța (UOC), cea mai recentă lucrare științifică. Este vorba despre volumul "Diplomați și supuși otomani în Vechiul Regat. Relații otomano-române între anii 1878 și 1908", semnat de lect. univ. dr. Silvana Rachieru, director al Centrului de Studii Turce de la Facultatea de Istorie a Universității București și fost director al Institutului Cultural Român din Istanbul.

Cartea valorifică un număr impresionant de documente din arhivele turcești, românești și franceze și reconstituie un proces important de la finele secolului al XIX-lea și începutul secolului XX: stabilirea relațiilor pe picior de egalitate dintre România independentă și Imperiul Otoman. Despre acest volum, unic în istoriografiile turcă și română, au vorbit conf. univ. dr. Emanuel Plopeanu, decanul Facultății de Istorie și Științe Politice, și dr. Metin Omer, cercetător științific la Institutul de Știință, Cultură și Spiritualitate Ovidius din cadrul UOC.

Precizăm că evenimentul face parte din seria de manifestări organizate de Facultatea de Istorie și Științe Politice cu ocazia Centenarului Marii Uniri și a aniversării a 140 de ani de la integrarea Dobrogei la statul român.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3958 secunde