La Liceul "George Călinescu"

O nouă ediție a Concursului național "Ovidianum"

102
O nouă ediție a Concursului național

Articole de la același autor

În perioada 29-31 mai, Inspectoratul Școlar Județean Constanța organizează în colaborare cu Liceul Teoretic "George Călinescu" Constanța și cu instituțiile partenere - Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu", Liceul Teoretic "G.E. Palade" și Colegiul Tehnic "Tomis" - Concursul național de limba latină "Certamen Ovidianum Ponticum". 
 

Pentru competiția din acest an, aflată la cea de-a XXII-a ediție, s-au înscris 80 de elevi - din 16 județe și din municipiul București - care studiază limba latină. Concursul vizează următoarele competențe: recunoașterea și interpretarea unor teme și motive poetice din opera poetului latin P. Ovidius Naso, identificarea unor repere istorice, mitologice și literare în text, recunoașterea unor procedee artistice și a unor elemente specifice topicii în text, identificarea influențelor unor curente filosofice și demonstrarea valorii de model a poeziei ovidiene în literatura universală.


Sâmbătă, 30 mai, ora 9, va avea loc proba scrisă la Liceul Teoretic "George Călinescu" Constanța (3 ore pentru toți elevii, respectiv 5 ore pentru elevii care participă la selecția pentru lotul internațional Sulmona 2016). Începând cu ora 9.00, va avea loc sesiunea națională de comunicări științifice destinată profesorilor de limbi clasice și celor de limba și literatura română.

Duminică, 31 mai, ora 10, la Palatul Copiilor, este programată premierea elevilor. Și tot atunci, vor fi anunțați reprezentanții lotului României pentru Concursul internațional de limba latină "Certamen Ovidianum Sulmonense" care se va desfășura în localitatea Sulmona din Italia, în anul 2016.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3908 secunde