O investiție ecumenică de 6 milioane de euro pentru săraci

243
Arhiepiscopia Tomisului, în colaborare cu Diakonie Neuendettelsau, o organizație luterană germană, a pornit un proiect de 6 milioane de euro, din fonduri europene, pentru construirea unui așezământ social în apropierea Mănăstirii Limanu.
Conform tratatului privind cooperarea din domeniul social, semnat de rectorul Diaconiei, profesor Hermann Schoenauer, și IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în prima parte a anului acesta, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității "Ovidius" Constanța, s-a înființat deja disciplina de studiu "Management social european", prin care studenții vor fi pregătiți de cadre didactice din Germania.
Tot Diakonie a donat Arhiepiscopiei un Logan Break, care va fi folosit pentru acțiuni caritabile. Astfel, un preot va merge zilnic, 10-12 ore pe la așezările sociale și la casele celor nevoiași cu ajutoare.
Diakonie Neuendettelsau a fost fondată în 1854 de reverendul Wilhelm Löhe în localitatea cu același nume din Bavaria, ca institut pentru diaconese. Astăzi, Diakonie este cea mai importantă organizație caritabilă non-guvernamentală din Bavaria și a doua ca mărime din Germania, cu aproape 6.000 de angajați.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4196 secunde