Interviu cu prof. Elena Claudia Vlas, directorul Liceului "Virgil Madgearu":

"O instituție grea, dar cu profesori deosebiți!"

1991
4

Articole de la același autor

După trei ani în care a condus Liceul Tehnologic "Virgil Madgearu" din Constanța, prof. Janeta Borandă a decis să solicite Inspectoratului Școlar Județean încetarea mandatului său, iar în urma consiliului profesoral ce a avut loc în luna august, a fost aleasă director, în unanimitate, prof. Elena Claudia Vlas. Care de patru ani se află la catedra de limba franceză a acestei instituții, iar în ultimii doi ani a fost metodist pe activități extracurriculare la ISJ.

- Rămași într-un con de umbră nemeritat, profesorii de la Liceul "Virgil Madgearu" au merite despre care nu s-a mai scris până acum.

- Într-adevăr, numai din perspectiva rezultatelor obținute la sesiunea de Bacalaureat de anul acesta și putem spune că este o performanță. Cu o promovabilitate de 94%, în condițiile în care au existat opt clase de-a XII-a, merită felicitați colegii mei. Și ca o dovadă în plus a recunoașterii de care se bucură acest liceu, ultima medie cu care s-a intrat anul acesta în cele șapte clase de-a IX-a a fost 7,05. Lor li se adaugă alte două clase de-a IX-a de profesională. Mai avem și seral, și postliceală.

- O unitate grea, cu 65 de profesori la 36 de clase, cuprinzând toate formele de învățământ, nu pare să fie floare la ureche de condus. Ce credeți că v-a recomandat să fiți votată în unanimitate?

- Vă mărturisesc că am trăit o senzație fantastică să văd că lumea chiar mă vrea directorul instituției. Le-am mulțumit și le-am spus că voi fi dreaptă, dar am să și greșesc, pentru că este omenește.

Îmi asum, am capacitatea de a-mi recunoaște greșelile, de a-mi cere scuze și de a o lua de la capăt.

Probabil că m-a recomandat seriozitatea, capacitatea de muncă, faptul că atunci când iau o hotărâre cântăresc repede și colegii mă percep ca o persoană dreaptă și justă. De când sunt în acest liceu, nu am avut cu nimeni vreun conflict. În toată perioada cât am fost consilier educativ, i-am cooptat pe toți colegii mei în proiecte. Nu au fost numai cei de la teoretice și i-am eliminat pe cei de la tehnice. Imediat cum se anunța proiectul, lansam invitația de a participa la activități, la târgurile expoziționale. Avem parteneriate cu toate tehnologicele din județ, pe toți i-am trimis pe rând, deci nu m-am dus numai eu.

- Să înțeleg că veți participa și la iminentul concurs de directori?

- Da, nu vreau să-i dezamăgesc pe colegi, care m-au întrebat și le-am spus că voi participa. Este o provocare pentru mine. Nu am frustrări… Și dacă-l iau și dacă nu-l iau, eu tot la fel muncesc, eu tot la fel îmi voi face treaba. Este o chestie care mi se întâmplă acum.

- Sunteți membru de partid?

- NU!

- De ce are nevoie acest liceu?

- De mai multă comunicare, de mai multă înțelegere, de răbdarea de a-i asculta pe oameni, mult mai multă, pentru că fiecare are probleme și nu vin cu ele de-acasă. Dar au aici probleme, ca în orice instituție de stat. Chit că îi spui omului că ai să te gândești să-l ajuți și vă spun eu că pleacă altfel, mai senin. Eu sunt un om pozitiv, nu port ranchiună, nu mă cert, nu țip.

- Ce vi se pare cel mai greu de când ați preluat mandatul?

- Sunt mult prea multe hârtii, mult prea multe lucruri care te fac să te simți departe de menirea ta de dascăl. 

Comentează știrea

Un bagacios
18 septembrie 2015
SCOALA28: JOS STAN!!!!

Ia exemplu si duuuu-te! N-ai nimic de-a face cu managementul scolii, nu esti capabila nici de pic de omenie, curge venin din venele tale. Te hranesti cu rau, te reinventezi zilnic, ne uimesti pe toti din 28, cum poti fi din diabolica, mai diabolica, de la o zi la alta! Ai distrus scoala, este in cadere libera, pui pe fuga si copiii, nu numai pe noi! Ai macinat prestigiul scolii, l-ai calcat in picioare si l-ai aruncat in noroi cum ai putut mai bine! Aberezi, ne spui lucruri fara noima, nu ti-ai dorit vreodata binele scolii; AICI, la 28, scoala este pentru tine ring de box...ai o satisfactie imensa sa injosesti profesori la nivelul carora stii foarte bine, nu vei ajunge niciodata!!! Dormi cu pastilele in mana, te victimizezi in fata celor care mai cred ca esti om...joci teatru ieftin...esti facuta din ura, venin si razbunare! Esti maiestuoasa in RAU... Esti singurul om de care putem spune, cu mana pe inima, ca ai atins IDEALUL IN RAUTATE. Esti mica de tot prin ceea ce faci, esti unica! Ai instaurat frica si teama in scoala! Huooo! AICI NU ESTE LOCUL TAU! Huoooo, huooo, huooo!

felicitari
18 septembrie 2015
acestei doamne directoare

Bravo! Mi-a placut ca vorbeste frumos despre profesori! Succes!

un bagacios
18 septembrie 2015
scoala ovidiu

Bravo profesorilor buni,dar mai sunt si profesori dezastru sau cum este doamna directoare de la scoala nr.1 ovidiu care a putut sa aduca invatatoare o pensionara din anul 2000 , cum este posibil sa mai predea fiind pensionata de 15 ani.Deci a adus-o pe spaga.

Bine spus
18 septembrie 2015
"Voi fi dreapta"...

Asta conteaza intr-o institutie, oricare ar fi ea. Un manager trebuie sa fie drept, corect, sa cantareasca lucrurile cu aceeasi masura, nu dupa cum il pupa sau nu subordonatii "undeva"!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 02 Noiembrie 2013
Stire din Eveniment : Droguri pentru liceenii din Constanța
Pagina a fost generata in 0.4653 secunde