Actorul Florin Busuioc, pe scena Casei de Cultură:

"Nu cred că poți să stăpânești o femeie!"

234

Articole de la același autor

"Fidelitate" - spectacolul oferit, luni, pe scena Casei de Cultură din Constanța, de trei actori și un decor este o bizarerie, care ilustrează o situație neobișnuită.

Un asasin (Gheorghe Ifrim) trebuie să asasineze o soție (Adelaida Zamfir) la ordinul soțului (Florin Busuioc), ca până la urmă lucrurile să se așeze altfel. Piesa este o lungă discuție despre fidelitate, despre relația în cuplu la o anumită vârstă și după câțiva ani de obișnuință ciondăneli și chestiuni înghițite cu noduri de ambii soți. În cele din urmă, lucrurile se rezolvă corect, în ciuda amalgamului de situații apărute de la un dialog la altul.

Nu insistăm mai mult asupra subiectului piesei, pentru că nu a fost nici pe departe unul care să ofere prea mult teatralism ori excese de interpretare, regizorul Dragoș Câmpan oferind cel mai probabil firescul cinematografic, reducând jocul actorilor la unul aproape de… zi cu zi.

L-am provocat pe Florin Busuioc să ne spună ce mai crede că reprezintă fidelitatea în secolul vitezei și al invaziei de rețele de… socializare.

"Fidelitatea este o virtute din ce în ce mai rară, de care însă oamenii au nevoie ca să se plaseze foarte clar într-un context social normal și care ține de morala creștină, pentru că este cea care stă la baza moralei sociale și a disciplinei comportamentale în comunități. Eu nu cred că există o altă morală care să o înlocuiască pe cea creștină care își trage sevele din Vechiul Testament stă la baza oricărei conviețuiri sociale". Cât despre genul de soț pe care îl reprezintă "omul de la meteo"…

"Soția mea este un om liber, pentru că la mijloc este vorba despre încredere. Nu cred că poți să stăpânești o femeie!". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Mai 2016
Stire din Cultură-Educație : Teatru de păpuși,  la Harlequin
Pagina a fost generata in 0.4759 secunde