Noutăți în oferta educațională a Universității "Ovidius"

335
2

Articole de la același autor

Pe parcursul acestei săptămâni, în campusul Universității "Ovidius" au loc Zilele Porților Deschise, prilej cu care elevii pot lua contact cu oferta educațională a celor 16 facultăți, pentru anul universitar viitor.


La deschiderea oficială care a avut loc marți, prof. univ. dr. Sorin Rugină, rector, declara că promovarea universității se va face anul acesta inclusiv la câteva târguri internaționale la care Ministerul Educației va fi prezent. Primul va fi la Sevilla, apoi la Luxemburg.


Întrebat care vor fi noutățile anului universitar viitor, rectorul a afirmat că se vor face înscrieri online la șapte facultăți. "Ce mai este nou, la admiterea la masterate s-au introdus niște probe orale, deci nu este doar o admitere formală. Și criteriile de admitere se modifică puțin tocmai din perspectiva de a reduce acest mare număr de masterate care vor intra cât de curând în evaluare ARACIS și vor rămâne foarte puține. La Facultatea de științe economice au fost înghețate vreo trei masterate. 


Programul de masterat este unul de management și începe să nu mai fie atât de căutat nici la Medicină, pentru că nu toată lumea își dorește să fie șeful secției sau director. Școala doctorală de la Medicină în schimb este foarte căutată".


În ceea ce privește nu-mărul de locuri la facultăți, prof. Rugină a afirmat că se bazează pe cifra de școlarizare istorică, dar că, deocamdată, nu o poate face publică. 


Am dorit să aflăm, în opinia rectorului, care este facultatea cea mai puțin căutată. "Locurile bugetate sunt căutate toate, dar problema este la locurile cu taxă, care arată viabilitatea. Și atunci sunt facultățile de științe, de istorie, de chimie, matematica are o anumită oscilație. Din păcate, intră 25, dar mai rămân vreo 12", afirma rectorul, adăugând că la ultima întâlnire a rectorilor s-a ridicat problema programei școlare de gimnaziu, afirmându-se că nu este normal ca într-o săptămână să studieze 13 materii. "Diverse materii care ar putea fi adunate sub un trunchi comun. Trebuie văzut ce mai rămâne de făcut la gimnaziu, pentru că dacă elevii nu mai fac istorie nici piața nu mai cere profesori".


Cât despre mult discutata "aerisire" a specializărilor mult prea numeroase, același rector afirma că de doi ani se realizează evaluarea potențialului de dezvoltare, solicitările pieței, gradul de inserție. "Examenul decisiv pentru a demara eventualele modificări, pentru că nu le putem decide pe moment, se vor face după această admitere, care va constitui etalonul gradului de interes", promite din nou rectorul ales.


Cert este că, la ora actuală, Ministerul Educației a transmis Universității "Ovidius" cifra de școlarizare pe domenii, urmând ca în consiliul de administrație să fie discutată repartiția lor. 


Comentează știrea

ciolos
23 martie 2017
de kkt

o universitate de rahat si un rector cu o gasca de ratati.

kkt
23 martie 2017
la facultate

vrem sa intram la facultate fara bac si examen admitere/ admitere liceu prin inscriere .

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9702 secunde