Noaptea Muzeelor. Harry și Aida Tavitian, invitați de onoare, la Muzeul de Istorie

362
Noaptea Muzeelor. Harry și Aida Tavitian, invitați de onoare, la Muzeul de Istorie - muzeuistorie-1526396670.jpg

Articole de la același autor

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) organizează, sâmbătă, 19 mai, în colaborare cu Consiliul Județean Constanța, Noaptea Muzeelor.

Potrivit reprezentanților instituției de cultură, cu această ocazie, vizitatorii se pot delecta cu expoziția permanentă a muzeului, compusă din colecțiile de obiecte din sticlă, bijuterii și sculpturi antice expuse în sala "Tezaur", precum și urmărirea evoluției comunităților umane din preistorie până în perioada medievală. Evoluția istorică va fi reconstituită prin expunerea unor variate categorii de artefacte specifice culturilor lor materiale, turul fiind finalizat de reconstituirea expozițională a istoriei moderne și contemporane a românilor.

În aceeași zi, pe platoul din fața MINAC, vor fi prezente trupele de reconstituire istorică din cadrul Asociației Culturale "Tomis", "Historia Renascita", Asociația "Vivat Tomis", precum și artiștii de la Teatrul de Stat din Constanța. Nu în ultimul rând, vor fi prezenți mult așteptații Harry și Aida Tavitian, care vor susține, de la ora 22.00, concertul de jazz intitulat "Arheologie muzicală".

Accesul la toate aceste activități va fi gratuit. Totuși, pentru a se evita aglomerația, dar și din motive de securitate, accesul în muzeu se va face în mod organizat, limita fiind de 90 de persoane simultan. Ultima intrare se va face la ora 00.00.

La Edificiul Roman cu Mozaic, accesul va fi de maxim 30 de persoane simultan. Intrarea va fi gratuită, iar evenimentele o să debuteze începând cu ora 18.00.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3635 secunde