Muzeul Marinei Române, deschis special pentru copii, de 1 iunie

287
Muzeul Marinei Române, deschis special pentru copii, de 1 iunie - muzeulmarinei2-1590768245.jpg

Articole de la același autor

Din păcate, anul acesta, copiilor nu le este pregătit nimic special pentru ziua de 1 iunie. În schimb, ei pot fi plimbați de către părinți prin parcuri, se pot relaxa în natură. Dacă în mod normal, muzeele sunt închise în zilele de luni și marți, anul acesta, pe 1 iunie, în mod special pentru Ziua Copilului, Muzeul Național al Marinei Române va fi deschis pentru vizitatori. După această zi, marți este, din nou, închis, după care se reia programul normal de lucru, așa că de miercuri, 3 iunie, instituția va fi deschisă, în fiecare zi, până duminică.

Pentru a putea asigura măsurile de protecție igienico-sanitară necesară pe perioada stării de alertă, programul muzeului va fi următorul: 9.30-12.30 și 13.30-16.30. De asemenea, pentru a preveni îmbolnăvirea vizitatorilor, instituția a luat o serie de măsuri pentru vizitare. Astfel, de la intrarea în muzeu și până la ieșirea din clădire, vizitatorii trebuie să poarte mască de protecție. De asemenea, la intrarea în muzeu vizitatorul trebuie să se dezinfecteze pe tălpile încălțămintei ștergându-se pe preșul de la intrare îmbibat în soluție dezinfectantă. Așa cum se obișnuiește în alte instituții, persoanelor care vor dori să admire exponatele li se va lua temperatura.

De precizat că numărul maxim de vizitatori permis este de cinci, excepție făcând membrii aceleiași familii, iar vizitatorii trebuie să respecte distanța de minimum doi metri între ei în sălile de expoziție. Ca noutate, în perioada măsurilor de restricție, nu se fac ghidaje, iar vizitatorilor li se interzice atingerea vitrinelor și a obiectelor expuse.

Muzeul Național de Istorie și Arheologie, a precizat directorul instituției, cerc. șt. Sorin Colesniuc, se va deschide doar dacă are solicitări în acest sens, din partea Consiliului Județean Constanța sau din partea unor grupuri de vizitatori.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3634 secunde