"Muzeul din depozit" aduce marii artiști pe simezele Muzeului de Artă

176
1

Articole de la același autor

"Muzeul din depozit", eveniment organizat de Muzeul de Artă din Constanța, se va desfășura anul acesta în lunile iulie și august. În cadrul acestuia, vor fi expuse o serie de lucrări semnate de artiști prezenți în expoziția de bază a muzeului, dar care nu au mai fost expuse de mult timp, ci depozitate. 


Dintre acestea, putem aminti lucrări de Tonitza, Pallady, scopul expoziției fiind acela de a le arăta oamenilor care sunt lucrările incluse în patrimoniul instituției de cultură. Toate acestea pot fi admirate, în afara celorlalte picturi, unde sunt puse în valoare lucrări de referință semnate de Theodor Aman, Nicolae Grigorescu și Ioan Andreescu. De asemenea, Ștefan Luchian este prezent cu câteva naturi moarte cu flori. 


Spre exemplu, expunerea parterului muzeului este completată cu opere semnate de mari sculptori ai aceleiași epoci: Ioan Georgescu, Ștefan Ionescu Valbudea, Friederic Storck, Dimitrie Paciurea. 


Etajul II prezintă amplu "Grupul celor 4", alcătuire de referință a artelor anilor 1924 - 1933: Nicolae Tonitza, Ștefan Dimitrescu, Francisc Șirato și sculptorul Oscar Han. 


Comentează știrea

UN COLECTIONAR
17 iulie 2017
TOT AIA.......?

MEREU ACEEASI, CA SI CAND ALTII NU AU MAI EXISTAT. IN DEPOZIT EXISTA NENUMARATE LUCRARI ALE ARTISTILOR DIN CONSTANTA, IN VIATA SAU DISPARUTI, CARE AU CREAT IN ACEST ORAS DIN 1960 PANA ASTAZI. BAIAS, GEORGESCU,VARZARU,MATASAREANU,DEMETER,MIRA,ENACHE,FIRICA ,IUSTIAN ,MARINESCU, SUCIU SI MULTI ALTII. OPERELE ACESTORA AU FOST CUMPARATE DE MUZEU CU BANII DE LA CULTURA, DAR DE ATUNCI ZAC IN SUBSOL(CU 2-3 EXCEPTII DE SCULPTURA) SI NIMENI DIN CTA NU ISI MAI ADUCE AMINTE DE EI. HAI, UN MIC EFORT CU PUTINA BINEVOINTA SI RESPECT .......

Articole pe aceeași temă

Vineri, 09 Decembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Dublu vernisaj la Muzeul de Artă
Miercuri, 19 Octombrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Lansare de carte, la Muzeul de Artă
Pagina a fost generata in 0.4367 secunde