Muzeul de Artă Populară, vizitat gratuit. Iată când

145
Muzeul de Artă Populară, vizitat gratuit. Iată când - artapopulara-1526639893.jpg

Articole recomandate

Muzeul de Artă Populară sărbătorește Ziua Constanței printr-o serie de manifestări, al căror scop este acela de promovare a valorilor, portului, tradițiilor și obiceiurilor din Dobrogea. 


Prima manifestare de acest gen este expoziția temporară "Multiculturalitate dobrogeană", care se va deschide astăzi, 18 mai, chiar de Ziua Internațională a Muzeelor. Potrivit directorului instituției de cultură, Maria Magiru, aceasta reunește piese cu valoare identitară pentru români dobrogeni și aromâni, turci, tătari, ruși lipoveni, bulgari, armeni, greci și germani. Cu această ocazie, vor fi expuse costume aparținând românilor dobrogeni și etniilor dintre Dunăre și Mare, elemente componente ale interiorului fiecărei etnii, dar și vase de uz gospodăresc și de ceremonial. Desigur, din expoziție nu lipsesc nici accesoriile vestimentare și obiectele de cult. Expoziția este însoțită de un bogat material foto-documentar.


Cea de-a doua manifestare, pe care Muzeul de Artă Populară o organizează de Ziua Constanței, este Târgul Meșterilor Populari din Dobrogea, primul târg de acest gen aparținând etniilor din această zonă etnografică. La târgul care va fi deschis pe platoul din fața instituției de cultură, timp de trei zile (19-21 mai), de sâmbătă până luni, inclusiv, vor participa meșteri bulgari de la Vișina (jud. Tulcea), greci de la Izvoarele (jud. Tulcea), ruși lipoveni de la Jurilovca (jud. Tulcea), turci și tătari din Tulcea și Constanța, români din Luncavița și din Tulcea și armeni de la Bacău. Aceștia vor veni la târg cu obiecte diverse: țesături, piese de costum popular, împletituri, ceramică, papură, broderie manuală, podoabe din mărgele, tărtăcuțe pictate, lemn și costume.


Pentru a celebra Ziua Internațională a Muzeelor, pe 18 mai, Muzeul de Artă Populară din Constanța va putea fi vizitat gratuit doar astăzi, în intervalul orar 9.00-17.00. Precizăm că mâine, 19 mai, acesta va putea fi vizitat doar plătind taxa de intrare, cinci lei pentru adulți și 2,5 lei pentru copii, studenți și pensionari.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2935 secunde