„Motanul încălțat“ îi așteaptă pe cei mici la teatru

de Mirabela ȘERBĂNESCU Sâmbătă, 11 Mai 2019 189
Vă plac pisicile? Vreți să vedeți prin ce aventuri a mai trecut „Motanul încălțat”? Atunci, haideți duminică, 12 mai, de la ora 11.30, la Teatrul de Copii și Tineret „Căluțul de Mare”. Scenariul, regia artistică și animația îi aparțin lui Cristian Pepino, scenografia este semnată de Cristina Pepino, muzica de Dan Bălan, iar coregrafia de Maria Aprozianu. 
Pe parcursul celor 55 de minute de poveste, spectatorii vor asista la o mulțime de situații comice (întâlnirea cu regele și frumoasa prințesă, cu viticultorii și cu slujitorii hapsânului căpcăun) puse la cale de istețul motan. Toate aceste stări aduc o maximă dispoziție și încântare tuturor copiilor de-a lungul întregii vizionări.


Totul începe cu căutarea motanului. Apoi, la un moment dat, din sală se aude „Iată-l”! și apare prețiosul nostru motan cu un miorlăit deosebit de ștrengar. Și pe deasupra mai și vorbește. Mai mult decât atât, el nu este doar fermecat, dar și isteț și dornic să-i ajute pe cei nevoiași. Apoi, minunata felină îl va ajuta pe feciorul cel mic al unei familii nevoiașe să devină „Prințul de Carabas”, moștenitor al unor imense meleaguri ce au aparținut unui fioros și asupritor căpcăun.
Finalul în care însuși uriașul și fiorosul căpcăun este păcălit de motan să se transforme în leu și apoi în șoricel (pe care motanul îl înghite cu poftă) stârnește ropote de aplauze și strigăte de bucurie. Spectacolul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între șase și 12 ani.


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei