Mobilitatea studenților în UE, condiționată de schimbul de bune practici

123
Mobilitatea studenților în UE, condiționată de schimbul de bune practici - ddd-1582271129.jpg

Articole recomandate

Ministrul Educației, Monica Anisie, a susținut că este necesar un schimb permanent de informații și bune practici între statele membre UE în ceea ce privește mobilitatea elevilor, studenților și a forței de muncă și a afirmat că inițiativa privind constituirea rețelelor de universități europene creează premise pentru o "mobilitate echilibrată și cooperare consolidată", relatează Agerpres.

"Considerăm că este necesar un schimb permanent de informații și bune practici între statele membre în ceea ce privește mobilitatea elevilor, studenților și a forței de muncă. Începând cu anul 2016 finanțăm proiecte de mobilitate pentru tineri cercetători din diaspora, cu scopul de a facilita schimburile de experiență și expertiză ce au la bază competențe dobândite de tinerii cercetători români aflați în diaspora și cei din țară, în vederea consolidării cooperării dintre aceștia", a declarat joi Monica Anisie, la reuniunea Consiliului Educație, Tineret, Cultură și Sport, organizată la Bruxelles de președinția croată a Consiliului Uniunii Europene, potrivit unui comunicat de presă.

În intervenția sa, ministrul român a subliniat că mobilitatea este un element esențial al liberei circulații și al cooperării europene, însă experiențele statelor membre sunt diferite.

Conform sursei citate, în cadrul reuniunii a fost adoptată Rezoluția Consiliului privind educația și formarea profesională în Semestrul European.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6854 secunde