Moaștele Sfântului Nectarie de la Eghina, la Constanța

de Andreea PERHAIȚĂ Vineri, 08 Noiembrie 2019 271
O raclă cu o parte din moaștele Sfântului Nectarie de la Eghina va rămâne permanent la Constanța, la Biserica „Sfântul Antonie cel Mare și Sfântul Iosif Mărturisitorul”, de pe strada Ștefăniță Vodă nr. 11. 


Credincioșii bisericii vor avea parte de bucuria primirii raclei chiar în ziua prăznuirii acestui sfânt față de care creștinii ortodocși manifestă o deosebită evlavie, sâmbătă, 9 noiembrie. 


Prin bunăvoința și implicarea ctitorilor bisericii amintite, racla a fost făurită în atelierele Monetăriei Statului și ale Patriarhiei Române, sfintele moaște fiind primite direct de la Mănăstirea „Sfânta Treime” din Eghina, Grecia. Slujba de primire va avea loc începând cu ora 9.00, când racla va fi întâmpinată cu pioșenie de preoți și credincioși, în rugăciune stăruitoare. 


De asemenea, sâmbătă noapte, de la ora 23.00, se va săvârși Sfânta Liturghie în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în semn de cinstire a Sfântului Nectarie și drept mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru darul primit. 


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei