Misterul din ISJ s-a risipit! Cum decide Răducu Popescu numirile de directori în școli și licee

3632
33

Articole recomandate

După fiecare demitere, urmată de numire de director în școlile constănțene, dascălii și alte categorii din învățământul constănțean au întrebat ce criterii are inspectorul general dr. Răducu Popescu atunci când admite ca în unele unități școlare viitorul manager să fie votat democratic.


Ieri, am participat la Școala Gimnazială nr. 40 "Aurel Vlaicu" din Constanța la un astfel de demers democratic, unic în învățământul românesc, de votare a viitorului manager al unității. 


Iată ce s-a decis
Fostei directoare prof. Marilena Soare i-a încetat detașarea în interesul învăță-mântului, iar consiliul profesoral a propus, ieri, trei candidați: prof. Monica Podoreanu, catedra de educație fizică, prof. Minodora Nicolai, catedra de istorie și consilier educativ, și prof. Iulia Bucurenciu, catedra de limba engleză. În urma votului liber exprimat, a fost aleasă în funcția de director prof. Minodora Nicolai, care, inițial, avea termen până vineri, 30 ianuarie, să trimită la Inspectoratul Școlar Județean Constanța CV-ul viitorului director adjunct. Din fericire pentru inspectorul general, tot ieri consiliul profesoral al Școlii nr. 40 a decis ca prof. Nicolai să facă echipă cu una dintre contracandidatele sale, prof. Monica Podoreanu. Am spus din fericire, pentru că prof. Podoreanu este profesor de educație fizică, iar "generalul" este convins că cei mai buni manageri "răsar" din rândurile sportivilor.


Încântat de fairplay-ul noii directoare, prof. dr. Răducu Popescu a declarat: "Colectivul de cadre didactice de la această școală a confirmat că este valoros și am speranța că viitorul director va fi unul în interesul elevilor. Știu că ce s-a întâmplat astăzi la această școală este un lucru cu care nu s-au mai întâlnit, cadrele didactice fiind obișnuite să li se impună anumiți directori. Iar prezența mea aici este justificată doar de faptul că vreau să mă asigur că acest exercițiu se desfășoară strict și corect", a mai adăugat universitarul.


Valoarea colectivului are ultimul cuvânt
Tot ieri, cu prilejul ședinței, am aflat și diferența dintre școlile în care inspectorul general numește directorul și unitățile în care se votează democratic viitorul manager. "Criteriul principal este valoarea colectivului. Acolo unde colectivul are potențial, unde profesorii sunt valoroși, individual luați, au vocație pe care au dovedit-o în timp, acolo le las lor decizia de a alege. Dar sunt și situații în care nu am certitudinea că din acel colectiv vin propuneri care vor fi în interesul școlii și al elevului. În situația în care numărul celor care nu sunt foarte harnici sau situația în care au un apetit în a accepta sau condiționa implicarea la catedră de lucruri ce n-au legătură cu educația, numesc un director din afara școlii, titular al altei unități. Un director care n-a participat la toate activitățile și toate relațiile care s-au țesut în acel colectiv. Se numește management de criză, astfel cel numit de mine are posibilitatea de a lua decizii bune fără a fi pus într-o situație delicată, în a se îndrepta împotriva cuiva care nu-și face orele, dar cu care a petrecut un concediu", a lămurit prof. Popescu.


L-am întrebat pe prof. dr. Răducu Popescu dacă dintre numeroșii directori numiți prin acest mod democratic, unic în țară, a existat vreunul care nu s-a ridicat la nivelul… pretențiilor. "Nu am făcut încă o reevaluare și poate că ar fi o idee bună. Eu am respectat decizia lor și am luat-o ca fiind cea mai bună opțiune", a conchis interlocutorul.


Comentează știrea

33 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
Gogu
29 ianuarie 2015
Omul span

Este cel mai nepregatit ,agramat si arogant general de pana acum.Reprezinta gasca de corupti de la Ovidius si mafia din Psd Constanta.Restul sunt povesti

Profesor
29 ianuarie 2015
Halal "democratie"!

Ar fi bine daca domnul general ar da dovada de fair-play (doar e de sport!)... La Scoala 12 de ce nu a tinut cont de votul Consiliului profesoral si a numit pe altcineva? Are idee cat a gresit punand un director care nici nu da pe la scoala cu zilele, care lasa scoala in haos total in numele unei relatii "prietenesti"? Cand va intelege ca scoala noastra merita mai mult? Din 80 de cadre chiar nu putea sa gaseasca pe cineva mai potrivit?

Alt profesor
29 ianuarie 2015
Minciuni

"Alegeri democratice", "valoarea colectivului", "s-a risipit misterul din ISJ", Minciuni, minciuni, minciuni..... Mai bine s-ar "risipi" mister-ul din fruntea ISJ impreuna cu sleahta de incompetenti pe care o conduce.

parinte
29 ianuarie 2015
gramatica salveaza vieti!

Doamna director de la Scoala 12 nu are habar sa scrie corect romaneste…nu stiu cum a reusit sa ajunga in functie, dar cu siguranta nu dupa capacitatea ei intelectuala. De ce spun asta!!! Aseara ne-a dat un chestionar intitulat "Sa sti mai multe, sa fi mai bun"… oare chiar nu mai exista bun simt fata de limba romana??? Asadar, draga dna director, corect se scrie: "Sa stii mai multe, sa fii mai bun" si ne-am saturat de greselile tale de ortografie!!! Eu imi trimit copilul la scoala ca sa-l instruiti/educati … nu sa-l indobitociti!

Un fost angajat didactic auxiliar,demisionat din sistemul de ...invatamant condus de niste descreerate,isterice si prost pregatite profersional!
29 ianuarie 2015
cum decide Raducu numirile directorilor

Domnule Inspector GENERAL! Va propun o Solutie CEA MAI "CEA"! Angajati DIRECTORI in toate scolile generale si licee doar cei care au experienta manageriala si nu vor avea voie sa predea la catedra,sa nu fi fost colega cu viitoarele cadre pe care le vor conduce!Nu-i mai cshimbati,lasati Economistii sa CONDUCA,NU DIRECTORII numiti ,ca pe "vremuri" in Armata,numiti "LA APELUL DE SEARA"!Atunci ,SIGUR,veti CULEGE cele mai FRUMOASE REZULTATE!

Daca as fi Inspector General Al ISJ Cta?
29 ianuarie 2015
Misterul din ISJ Cta.

"MISTER" RADUCU! Daca doriti sa vedeti "LIVE" ce se intampla in toate scolile din "OGRADA" Dvs.,mergeti mai des ,NEANUNTAT- ca stie ca SOSITI in data de si la ora"X",deghizati-va in persoana unui lucrator care poate presta un serviciu ptr.o scoala(electrician ENEL,muncitor verificare instaltii salubrizare subsoluri .Veti fi primit sa verificati subsolul locatiilor unde doriti sa mergeti si nimeni nu va legitimeaza la intrare.Atunci aveti ocazia sa vedeti ce se intampla in scoli ,in timpul si in pauze ,ori dupa terminarea cursurilor. O SA "TAITI" FUMUL de la TIGARILE fumate de elevi si PROFESORI cu: CUTITUL! ATUNCI o sa-mi dati dreptate! URMATI acest SFAT ,cu siguranta,veti avea de ce sa-mi multumiti.Macar Dvs,ptr.ca predecesorii Dvs.au vazut si auzit DOAR LUCRURILE"POLEITE"de DIRECTORII "BINE PREGATI"!

Cel ce te invata de bine!
29 ianuarie 2015
Misterul de la ISJ Cta.

"MISTER" RADUCU! DACA doresti cu adevarat sa fi catalogat ca "MITER"(in adevaratul sens al cuvantului),te rog asculta-mi sfatul:DEGHIZEAZA_TE!". Daca NU,risti sa devii ca si PREDECESORII .,UN mare mister!

Cel ce te invata de bine
29 ianuarie 2015
Miterul de la ISJ

SCUZATI_MA,corectez eroarea:DACA doresti cu adevarat sa fi catalogat ca MISTER( nu MITER)>Cu respect,am onoarea sa va multumesc ,daca v-ati rapit din timpul Dvs.atat de pretios ptr.a-mi citi aceste randuri. O zi placuta va doresc!

Parinte
29 ianuarie 2015
Prestanta de director

Am vazut-o si eu pe directoarea de la Scoala 12 in toata splendoarea, tot la sedinta cu parintii: nu stie de ce elevii nu au avut nici o nota in catalog la matematica pana pe 26 ianuarie (toata clasa!!!), nu stie de ce li se da drumul copiilor de la ultimele ore, nu stie... nimic!!! Poate pentru ca nici dumneaei nu da pe la scoala cu zilele!!! Partea cu gramatica n-are cum s-o deranjeze, daca nu stie cum e corect... Cum o fi ajuns profesor???

Răspuns la: gramatica salveaza vieti!
Adăugat de : parinte, 29 ianuarie 2015
Doamna director de la Scoala 12 nu are habar sa scrie corect romaneste…nu stiu cum a reusit sa ajunga in functie, dar cu siguranta nu dupa...
UN SIMPLU CADRU DIDACTIC
29 ianuarie 2015
VĂ AȘTEPTĂM ÎN INSPECȚIE

....AMENINȚĂRI ȘI MULTĂ FRUSTRARE...DUMNEAVOASTRĂ DOMNULE INSPECTOR GENERAL AVEȚI DATORIA DE A VORBI POLITICOS CU NOI,COLEGII DUMNEAVOASTRĂ . SĂ STIȚI CA EXISTĂ ȘI PRONUME DE POLITEȚE NU DOAR "VOI". AM VĂZUT CĂ VĂ PLACE SĂ VĂ AUZIȚI VORBIN DAR PĂCAT CĂ NU "SPUNEȚI " NIMC. SPER SĂ VENIȚI ÎN TEMUTA INSPECȚIE ȘI SĂ VĂ POT OFERI UN SCAUN DIN DOTAREA ȘCOLII ÎN CARE SĂ VĂ RUPEȚI RAPID NĂDRAGII. POATE VĂ MAI AERISIȚI CĂ TARE MITOCAN MAI SUNTEȚI !

33 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4716 secunde