Minunea Izvorului Tămăduirii

249
1
Minunea Izvorului Tămăduirii - minuneaizvoruluitamaduirii-1398362131.jpg

Articole de la același autor

Sărbătoare închinată Maicii Domnului, Izvorul Tămăduirii este serbat în vinerea din Săptămâna Luminată și amintește de una dintre minunile Maicii Domnului, petrecută cu un orb aflat într-o pădure. 


Conform tradiției, înainte de a ajunge împărat, pe când Leon cel Mare se plimba printr-o pădure din apropierea Constantinopolului, s-a întâlnit cu un bătrân orb care i-a cerut apă. La îndemnul Maicii Domnului, a înaintat în pădure și a găsit un izvor din care i-a dat orbului apă. După ce orbul și-a potolit setea și Leon l-a spălat pe față cu acea apă, pe dată omul s-a vindecat. După ce a ajuns împărat, pentru a-i mulțumi Maicii Domnului, Leon cel Mare a construit o biserică lângă Izvorul tămăduitor, aproape de Con-stantinopol (azi Istanbul). 


Sărbătoarea datează de la jumătatea primului mileniu creștin, generalizându-se în întreaga Biserică Ortodoxă. În această zi, în biserici sau la izvoare se face slujba de sfințire mică a apei. 


Astăzi, de praznicul Izvorului Tămăduirii, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârși Sfânta Liturghie de hram la mănăstirea Dervent, începând cu ora 9. Apoi, cei prezenți vor merge în procesiune la Izvorul tămăduitor, unde va fi oficiată slujba de sfințire a apei, Aghiazma Mică. 


Sâmbătă, 26 aprilie, începând cu ora 8.30, Ierarhul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Colilia, din comuna Cogealac. 


Între anii 1901-1934, etnicii germani au ridicat în satul Colilia, comuna Cogealac, județul Constanța, o biserică. După plecarea lor la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, lăcașul de cult a fost preluat de Biserica Ortodoxă Română, iar comunitatea germană a fost despăgubită. În timpul comunismului, între anii 1967-1968, prin așa-numita sistematizare rurală, odată cu satul Colilia, biserica a fost părăsită și, în timp, s-a degradat. 


Comentează știrea

replica hermes h enamel bracelet
10 mai 2014
replica hermes h enamel bracelet

birkin bag book Stiri Cultură-Educație : Minunea Izvorului Tămăduirii | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online replica hermes h enamel bracelet http://www.manhaircut.dk

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5579 secunde