Ministrul Educației: "În 4 ani, toate școlile vor avea internet Wi-Fi"

146
Ministrul Educației:

Articole recomandate

Ministrul Educației, Pavel Năstase, a declarat, că în patru ani toate școlile din țară vor fi dotate cu echipamentele corespunzătoare pentru internet Wi-Fi, precizând că banii prevăzuți în buget se vor duce în principal spre școlile din mediul rural, unde ori nu există deloc internet, ori sunt echipamente vechi.


"În momentul de față, din punct de vedere al logisticii informatice, toate școlile din România sunt conectate la internet, dar vorbim de o conectare punct fix. Avem un proiect în programul de guvernare și îl pregătim chiar acum, pentru a fi finanțat din fonduri europene, care se numește Campusul Școlar. Deci, în școlile unde nu avem Wi-Fi, vor fi instalate echipamente corespunzătoare, astfel încât să avem posibilitatea ca toate școlile, peste patru ani, să fie conectate la internet din clasă, nu ca punct fix", a spus ministrul Educației.


Pavel Năstase a adăugat că sunt prevăzuți bani în buget pentru dotarea școlilor care nu au internet Wi-Fi, iar aceștia se vor aloca în special școlilor din mediul rural.


"Banii aceștia vor merge spre școlile din mediul rural, pentru că unele ori nu au, ori au echipamente depășite. Încercăm să compensăm aceste lipsuri și prin colaborare cu domeniul IT, cu alte companii, care și-au oferit sprijinul pentru un asemenea demers", a spus ministrul.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.389 secunde