Ministrul Educației, după ce România a obținut rezultate slabe la testele PISA: "E nevoie de o nouă lege"

181
Ministrul Educației, după ce România a obținut rezultate slabe la testele PISA:

Articole recomandate

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat, marți, într-o intervenție telefonică la Digi24, după ce România a înregistrat cele mai slabe rezultate din ultimii ani la testele PISA, că va face o analiză pentru a se vedea de ce elevii nu au reușit să aibă un scor mai bun de cel din 2015. În același timp, ministrul a recunoscut că sunt probleme în sistemul de învățământ, întrucât elevii nu sunt învătați cum să pună în practică teoria, motiv pentru care s-ar impune o nouă lege a educației.


"Nu trebuie să ne îngrijorăm de această evaluare. Trebuie să facem diferența de evaluările pe care le face ministerul Educației. Accentul la aceste evaluări interne nu cade pe ceea ce știu elevii, ci pe aplicarea cunoștințelor practice din viață. Trebuie să ne raportăm la acestă situație, iar ministrul Educatiei trebuie să găsească soluții să nu ne mai găsim în asemenea situații.


Intervenția trebuie să fie rapidă. In această perioadă în care atâția ministrii s-au perindat la ministerul Educației s-a ajuns la situația în care curriculum școlar nu este corelat cu piața muncii. E o problemă de sistem. Și profesorii trebuie să pregătească elevii încât să fie o corelație cu piața muncii și cu viața reală, și de asemenea, să aplice în practică teoria.

Trebuie să intervenim. Vom vedea care au fost unitățile de învățământ unde s-au făcut testările. Vom face o analiză concretă de nu am putut să avem rezultat mai bune de 2015. E nevoie de o nouă lege a educației", a spus Ministrul Educației, Monica Anisie, într-o intervenție telefonică la Digi24.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2538 secunde