Ministerul Educației: „Nu a fost modificată structura anului școlar 2019 - 2020!”

de Andreea PERHAIȚĂ Joi, 02 Aprilie 2020 288
O știre care a circulat ieri dimineață în mediul online i-a pus pe jar pe elevi și pe profesori. Informația anunța că luni, 6 aprilie, vor fi reluate cursurile școlare.

Anunțul a fost rapid însă infirmat de reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării, care au anunțat că îi vor da în judecată pe cei care au prezentat un document fals ca fiind al instituției. „Vă informăm că informațiile și documentul puse în circulație pe 1 aprilie în spațiul public, potrivit cărora structura anului școlar 2019-2020 a fost modificată, sunt false! Cursurile nu se reiau în data de 6 aprilie! Vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale și vă asigurăm că Ministerul Educației și Cercetării va informa în mod oficial în legătură cu deciziile ce urmează a fi luate pe acest subiect. Așa cum se cunoaște, aceste decizii depind de evoluția pandemiei generate de coronavirus/COVID-19”, au anunțat reprezentanții MEC.

De asemenea, aceștia spun că va fi formulat denunț penal pentru ca organele abilitate să identifice persoanele care se fac vinovate de distribuirea în spațiul public a unor înscrisuri false, care au rolul de a genera confuzii.

„Ministerul Educației și Cercetării se delimitează categoric de acțiunile acestor persoane și de conținutul fals al documentului: documentul vehiculat în spațiul public nu este emis de Ministerul Educației și Cercetării”, a mai subliniat biroul de presă al MEC. Taguri

Alte ştiri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei