Ministerul Educației: Gabriela Bucovală nu și-a îndeplinit corespunzător obligațiile prevăzute în contractul de management

1678
2
Ministerul Educației: Gabriela Bucovală nu și-a îndeplinit corespunzător obligațiile prevăzute în contractul de management - gabrielabucovala2-1503644517.jpg

Articole de la același autor

Inspectorul școlar general Gabriela Bucovală nu și-a îndeplinit corespunzător obligațiile prevăzute în contractul de management al ISJ Constanța. Acesta este motivul invocat de Ministerul Educației pentru revocarea acesteia, fără însă ca să fie exemplificate concret ce anume obligații nu au fost respectate.

"După promovarea concursului pe post, inspectorii școlari generali încheie un contract de management cu ministrul Educației Naționale. Modelul de contract de management este prevăzut în Anexa 8 a ordinului de ministru nr. 5557/2011 privind aprobarea Metodologiei de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcțiilor de inspector școlar general, inspector școlar general adjunct din inspectoratele școlare și de director al Casei Corpului Didactic, modificată și completată. În contractul de management sunt stipulate 28 de obligații ale inspectorului școlar general. Monitorizarea respectării acestor obligații este continuă", se arată în răspunsul primit în această dimineață pe adresa redacției Cuget Liber.

Potrivit reprezentanților Ministerului Educației, contractul de management prevede că acesta poate înceta și prin revocarea din funcție de către ministrul educației și cercetării științifice pentru neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligațiilor prevăzute de lege și de prezentul contract de management, cu notificarea prealabilă scrisă cu minimum 15 zile înainte de aplicarea măsurii.

"Revocarea a fost rezultatul verificării respectării unor obligații stipulate în contractul de management al inspectorului școlar general. Motivul revocării din funcție: îndeplinirea necorespunzătoare a unor obligații prevăzute în contractul de management", mai precizează reprezentanții Ministerului Educației.

Comentează știrea

Profesor
25 august 2017
Decizie corecta

Putea fi schimbata si dupa 2 luni. Niciodata nu a fost un bun manager. O femeie nebuna si isterica. Inteleapta decizie . Chiar si asa, luata cu intarziere.

adela
25 august 2017
pe naiba

in fapt pe baza acelui contract pot oricand sa iti gaseasca orice chichita si sa te demita, cel mai probabil altcineva vizeaza postul, pe de alta parte judecand dupa toate nulitatile si politrucii care au ocupat postul in ultimul timp bucovala era cea mai ok...si daca ne gandim si la ce nume se vehiculeaza gheorghe, miu , tumbistul etc ...bucovala e cea mai ok...nu spun ca nu ar putea fi si alte variante ...dar care om serios se inhama la asta...realitatea e ca daca nu ai cine sa te sprijine nu ai cum sa accezi la postul asta...poti fi competentul competentilor...hai pa.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4657 secunde