Ministerul Culturii: Ministerul nu are conturile blocate și își desfășoară activitatea în mod normal

108
Ministerul Culturii: Ministerul nu are conturile blocate și își desfășoară activitatea în mod normal - ministerulculturiiinquamoctavgan-1597427460.jpg

Articole recomandate

Ministerul Culturii a informat că nu are conturile blocate și își desfășoară activitatea în mod normal, iar drepturile salariale câștigate în instanță de o parte dintre salariați vor fi achitate, potrivit Agerpres.


"Ministerul Culturii face precizări cu privire la informațiile apărute în presă, conform cărora ar avea conturile blocate. Precizăm că, în acest moment, ministerul nu are conturile blocate și își desfășoară activitatea în mod normal. Drepturile salariale câștigate în instanță de o parte dintre salariați vor fi achitate conform OUG nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, cu modificările și completările ulterioare", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Culturii.


Potrivit ordonanței, amintește ministerul, plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din instituțiile și autoritățile publice, devenite executorii în perioada 1 ianuarie 2019 - 31 decembrie 2021, se realizează astfel: în primul an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 5%; în al doilea an - 10%; în al treilea an - 25%; în al patrulea an - 25%; în al cincilea an - 35%.


Ministerul Culturii a adăugat că a făcut toate demersurile necesare, iar salariații își vor primi drepturile. În următoarea perioada urmează să fie achitate primele două tranșe, se mai arată în comunicat. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6723 secunde