"Micul infern" ajunge, astăzi, pe scena Casei de Cultură

202

Articole de la același autor

Constănțenii îi pot admira, astăzi, începând cu ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, în "Micul infern", pe actorii Ileana Stana Ionescu, Ilinca Goia, Liviu Lucaci, Marius Rizea, Dragoș Stemate, Daniel Badale și Fulvia Folosea.

Aceasta este cea mai cunoscută piesă a lui Mircea Ștefănescu și ne prezintă universul mic-burghez al unei familii tipice din capitală, din perioada anilor 1908-1948. Bineînțeles că micul univers conjugal (cuplul Vernescu și frumoasa sa soție) are nelipsitele sale personaje tangențiale, care dau savoare, sare și piper vieții de familie, care nasc intrigi, dar și situații comice sau melancolice.

Organizatorii spun că primul act trece în revistă aniversarea a cinci ani de căsnicie a proaspătului cuplu, într-un moment de criză familială, în prag de divorț, datorat demisiei căpitanului Vernescu din cadrul armatei. Apoi, în actul al doilea, după 25 de ani, familia trece printr-o altă criză, de data aceasta generată de amenințarea pe care o reprezintă secretara actualului avocat Vernescu. În actul trei, după o viață petrecută împreună, după 45 de ani de căsnicie, după copii și nepoți, după griji și bucurii, toate personajele "micului infern" privesc înapoi cu nostalgie și cu bucuria că încă sunt împreună.

Așadar, binecunoscutul regizor Mircea Cornișteanu ne propune o montare clasică, "curată", a acestui text, în care spectatorul se bucură de nuanțele personajelor și ale dialogului, savurând parfumul unor vremuri dispărute, dar nu uitate, de pe când Bucureștiul era Micul Paris, până la venirea comunismului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Decembrie 2017
Stire din Cultură-Educație : "Gaițele" lui Kirițescu revin pe scenă
Pagina a fost generata in 1.287 secunde